Τυνησία: Τέσσερις νεκροί σε συναγωγή – Μεταξύ τους και ο δράστης

Πυρ άνοιξε ένας Τυνήσιος χωροφύλακας, σκοτώνοντας έναν συνάδελφό του και δύο πολίτες κοντά στη συναγωγή στη Γρίμπα, στο τυνησιακό νησί Τζέρμπα χθες Τρίτη, την ώρα που πραγματοποιούνταν ετήσιο εβραϊκό προσκύνημα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Τυνησίας. Ο δράστης σκοτώθηκε από φρουρούς ασφαλείας ενώ στο περιστατικό τραυματίστηκαν συνολικά δέκα άνθρωποι.

Τα κίνητρα της επίθεσης διερευνώνται, ωστόσο στο παρελθόν τζιχαντιστές είχαν βάλει στο στόχαστρο τόσο το προσκύνημα στην Τζέρμπα, νήσο που αποτελεί δημοφιλή

τουριστικό προορισμό, όσο και άλλες τοποθεσίες στην Τυνησία.

Τα μέτρα ασφαλείας στην Τζέρμπα έγιναν πολύ πιο αυστηρά από το 2002, όταν είχε διαπραχθεί επίθεση της Αλ Κάιντα η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή σε 21 δυτικούς τουρίστες.

Στη μουσουλμανική Τυνησία απομένουν σήμερα περίπου 1.800 Εβραίοι. Η κοινότητά τους συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες της βόρειας Αφρικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις προχθές Δευτέρα ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Τυνησία Τζόι Χουντ επισκέφτηκε τη συναγωγή στην Τζέρμπα μαζί με την ειδική επιτετραμμένη των ΗΠΑ για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού Ντέμπορα Λίπστατ.

Keywords
Τυχαία Θέματα