Β. Βιλιάρδος: Η κυβέρνηση οδηγεί σε μείωση της καταναλωτικής δαπάνης και στην πτώση του πραγματικού ρυθμού ανάπτυξης

Με τη διατήρηση του ΦΠΑ, παρά την κατακόρυφη αύξηση των τιμών, τροφοδοτείται ακόμα περισσότερο ο πληθωρισμός, είπε ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Βιλιάρδος, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στην Eπιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Ο κ. Βιλιάρδος προειδοποίησε ότι σταδιακά, η Ελλάδα θα πάει σε πτώση του πραγματικού ρυθμού ανάπτυξης, σε μείωση

των επενδύσεων και σε δραστική μείωση της κατανάλωσης. «Η κυβέρνηση εφαρμόζει μια πολιτική χορήγησης επιδομάτων στις πιο αδύναμες εισοδηματικές τάξεις με προφανή στόχο να βελτιώσει την εκλογική της εικόνα. Αυτός ο τρόπος όμως θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός καταστροφικού κύκλου ανόδου των τιμών και επιδοματικής πολιτικής που θα τροφοδοτείται από τα πληθωριστικά έσοδα, κάτι που θα οδηγήσει σταδιακά στη μείωση της καταναλωτικής δαπάνης, στον περιορισμό των επενδύσεων και στην πτώση του πραγματικού ρυθμού ανάπτυξης», είπε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης.

«Αντί η κυβέρνηση να αλλάξει το αποτυχημένο οικονομικό μοντέλο της χώρας μας, αλλάζει ήδη το ιδιοκτησιακό της καθεστώς, με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και με τους πλειστηριασμούς της ιδιωτικής περιουσίας, πολλές φορές από τις ίδιες τις τράπεζες, όπως μαθαίνουμε, εξαιτίας της αδυναμίας των Ελλήνων να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Μιας αδυναμίας που αυξάνεται πλέον και από τον πληθωρισμό με κριτήριο την άνοδο του ληξιπρόθεσμου ιδιωτικού χρέους απέναντι στο δημόσιο και στους ασφαλιστικούς οργανισμούς και επίσης στις τράπεζες με τα «πορτοκαλί» δάνεια των 5 δισεκατομμυρίων, όπου πρόκειται για μία νέα ορολογία», είπε ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης.

Ο Βασίλης Βιλιάρδος είπε ακόμη ότι η κρίση χρέους θα εξελιχθεί σε κρίση επιβίωσης που θα οδηγήσει σε συρρίκνωση της μεσαίας τάξης, σε καταστροφή τα φτωχά νοικοκυριά, Το ιδιωτικό χρέος εκτοξεύτηκε στα 406 δισ. ευρώ, είπε ο κ. Βιλιάρδος για να προσθέσει ότι αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι κινείται σε λάθος κατεύθυνση η πολιτική της κυβέρνησης.

Μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας, «που επίσης κρύβεται κάτω από το χαλί», χαρακτήρισε βουλευτής και το κλιμακούμενο εμπορικό έλλειμμα, καθώς οι εισαγωγές έχουν αυξηθεί πολύ περισσότερο από τις εξαγωγές, κάτι που τεκμηριώνει την πτώση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας και τον αδύναμο παραγωγικό της ιστό.

Ακόμη χειρότερα, τόνισε, έχει εξελιχθεί το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών μας, το οποίο από 2,73 δισεκατομμύρια το 2019 αυξήθηκε στα 10,96 δισεκατομμύρια το 2020 και στα 12,27 δισεκατομμύρια το 2021.

Σε σχέση με τις άμεσες ξένες επενδύσεις, ο κ. Βιλιάρδος είπε ότι από το μέγεθός τους, των 5,6 δισεκατομμυρίων το 2021, προκύπτει ότι «δεν είναι οι σημαντικότερες παρά το ότι θριαμβολογεί η κυβέρνηση, ενώ γνωρίζει πως οφείλονται στο ξεπούλημα της χώρας καθώς επίσης στην παροχή γης και ύδατος στους ξένους».

Keywords
Τυχαία Θέματα