Βαριές απώλειες στη Wall Street – Στο -5% η Apple

Πρόσκαιρη “αναλαμπή” ήταν τελικά η άνοδος στα Χρηματιστήρια την Τετάρτη, αποτέλεσμα μάλλον της απόφασης της κεντρικής τράπεζας του Ηνωμένου Βασιλείου  να ξεκινήσει αγορές βρετανικών κρατικών ομολόγων, προκειμένου να σταθεροποιήσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές και να ενισχύσει την πιεζόμενη λίρα.

Τα θετικότερα του αναμενομένου στοιχεία για τις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας οδήγησαν στην εκτίμηση ότι η μη αποδυνάμωση της αγοράς

εργασίας θα οδηγήσει την ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ σε συνέχιση της επιθετικής πολιτικής  αύξησης επιτοκίων, προκειμένου να χαλιναγωγηθεί ο πληθωρισμός.

H αμερικανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,6% το δεύτερο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με την τελική μέτρηση του υπουργείου Οικονομικών, γεγονός που επανέφερε στο προσκήνιο τις ανησυχίες για επερχόμενη παγκόσμια ύφεση.

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 458,13 μονάδες – 1,54%, στις 29.225,61 μονάδες, ο S&P 500  2,09%, στις 3.641,40 μονάδες και ο Nasdaq  2,84%, στις 10.737,51 μονάδες.

Η Bank of America  υποβάθμισε τη σύστασή της για τη μετοχή της Apple από buy σε neutral, καθώς όπως εκτιμά, η μειωμένη καταναλωτική ζήτηση θα οδηγήσει την επόμενη χρονιά σε αρνητικές μεταβολές στα μεγέθη του τεχνολογικού κολοσσού. Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε γύρω στο 5%.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ αυξήθηκε την Πέμπτη, στο 3,753% και του διετούς στο 4,18%.

Το δολάριο υποχώρησε 0,7% έναντι του ευρώ στο 0,9800 δολ.

Σε «βαθύ κόκκινο» έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Keywords
Τυχαία Θέματα