ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Ραντεβού με τους βουλευτές τους πριν πουν το “ναι” την Πέμπτη το βράδι – Φοβούνται κάτι;

Μία σημαντική παράμετρος των δηλώσεων Βενιζέλου και Κουβέλη μετά τη σύσκεψη: Και οι δύο, πριν πάνε την Πέμπτη στο ραντεβού με τον Πρωθυπουργό, θα συζητήσουν το θέμα και τη θέση τους με τις Κονοβουλευτικές τους Ομάδες. Ειδικά ο κ.Κουβέλης, θα συμβουλευτεί και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ. Είναι προφανές, ότι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, θέλουν να έχουν …τα νώτα τους καλυμμένα από αυτό που θα προκύψει από τη σύσκεψη.

Τα κόμματά τους έχουν φτάσει στο ναδίρ από πλευράς αξιοπιστίας στην Κοινή γνώμη και κανένας δεν εγγυάται πως “θα φερθούν” και κυρίως οι βουλευτές πώς θα αντιδράσουν, αν η συμφωνία που όλοι υποστηρίζουν πως τελικά θα υπάρξει, δεν έχει μέσα της και μία “υποχώρηση Σαμαρά’. Είτε υποχώρηση ουσίας, είτε υποχώρηση για … τα μάτια του κόσμου.

Ο Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣΘα συζητήσει με την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ την Πέμπτη στις 5.30 πριν προσέλθει σε νέα συνεδρίαση στις 8.30. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ τόνισε ότι στόχος του είναι να αντιμετωπιστούν «ζητήματα σεβασμού της δημοκρατικής τάξης και της νομιμότητας καθώς και την αποκατάσταση της λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης», ενώ τόνισε ότι τίθεται «ζήτημα της ίδιας της κυβέρνησης». Η επαναθεμελίωση της ύπαρξης της κυβέρνησης είναι αναγκαία, τόνισε και επισήμανε ότι ελληνικός λαός δεν θέλει εκλογές.
Προσέθεσε ότι ο λαός θέλει τρικομματική κυβέρνηση και όχι κυβέρνηση εθνικής ανάγκης.Ο Φ.ΚΟΥΒΕΛΗΣΟ κ. Κουβέλης ζήτησε «επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων» και τόνισε ότι θα συμβουλευτεί την Κ.Ο. αλλά και την εκτελεστική γραμματεία της ΔΗΜΑΡ πριν προσέλθει στην αυριανή συνάντηση στις 8.30.«Δεν μπαίνει θέμα λειτουργίας μόνο της δημόσιας τηλεόρασης, αλλά της τρικομματικής κυβέρνησης. Πρέπει να εξασφαλίζει τον κοινό τόπο μεταξύ των συμμετεχόντων», δήλωσε ο Φ. Κουβέλης, μετά τη συνάντηση των τριών αρχηγών.Δήλωσε ότι η υπευθυνότητα της ΔΗΜΑΡ είναι διαρκώς παρούσα, όπως και η πρόθεσή της να βαδίσει στον δρόμο της εξόδου από τα αδιέξοδα της οικονομικής κρίσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα