ΒΟΜΒΑ ΣΟΪΜΠΛΕ: ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, δήλωσε από το Δουβλίνο μετά το Συμβούλιο Ecofin, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι, την ίδια ώρα με τις δηλώσεις Σόιμπλε, πηγές που επικαλείτο το Reuters με γνώση των συνομιλιών Αθήνας

– Τρόικας, έκαναν λόγο για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, που ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Όπως υποστήριξε ο κ. Σόιμπλε, η Ελλάδα μπορεί να βρίσκεται στο σωστό δρόμο και να έχει πετύχει μέχρι στιγμής πολλά, αλλά δεν έχει εφαρμόσει ακόμα πλήρως τα όσα επιβάλλονται από την συμφωνία με τους δανειστές της, ώστε να εγκριθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Αντίθετα, σημείωσε ότι για την Κύπρο εγκρίθηκε η έκθεση της τρόικας η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων πως το χρέος της Κυπριακής Δημοκρατίας το 2020 θα διαμορφωθεί στο 104% του ΑΕΠ, ποσοστό το οποίο κρίνεται βιώσιμο.

Αναφερόμενος στην τραπεζική κρίση και μετά τις δηλώσεις του επιτρόπου Μισέλ Μπαρνιέ ότι οι μέτοχοι, οι επενδυτές αλλά και οι καταθέτες με ποσά άνω των 100.000 ευρώ θα διασώζουν από το 2015 τις τράπεζες, ο κ. Σόιμπλε επισήμανε ότι “θα πρέπει πρώτα η ίδια η χώρα όπου έχει την έδρα της οποιαδήποτε τράπεζα που αντιμετωπίζει δυσκολίες να παρέχει ρευστότητα στο ίδρυμα, πριν είναι δυνατή οποιαδήποτε απευθείας βοήθεια από τον μηχανισμό διάσωσης της ευρωζώνης”.

«Η εμπλεκόμενη χώρα θα πρέπει να καταβάλει ένα συγκεκριμένο ύψος της ανακεφαλαιοποίησης πριν είναι δυνατή η έλευση των κεφαλαίων από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα