ΒΟΥΛΗ:ΠΕΡΑΣΕ Ο ΦΟΡΟΣ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΜΕ 152 ΝΑΙ – Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΤΟΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑ

Με 152 ψήφους, αλλά και μία απώλεια για την κυβερνητική πλευρά, αυτή του Βύρωνα Πολύδωρα, εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

και η Δημοκρατική Αριστερά.

Υπέρ ψήφισαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και κατά ο βουλευτής της Ν.Δ. Β. Πολύδωρας, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Χρυσή Αυγή, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ.

Από την ψηφοφορία απουσίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απ. Κακλαμάνης, ο οποίος, κατά το ΠΑΣΟΚ έχει ίωση, και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Νικολόπουλος, ο οποίος έστειλε επιστολή δηλώνοντας ότι θα ψήφιζε κατά του φόρου. Απουσίασαν ακόμη οι τρεις προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Με επιστολή του Αντώνη Σαμαρά προς το προεδρείο της Βουλής ο κ. Πολύδωρας διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Την ψήφο του κ. Πολύδωρα ακολούθησαν χειροκροτήματα από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τον κ. Πολύδωρα ότι τη στιγμή που η κυβέρνηση αγωνίζεται με επιτυχία να βγάλει την Ελλάδα από την οικονομική κρίση,«επέλεξε συνειδητά να βρεθεί απέναντι στην εθνική προσπάθεια, στην παράταξή του και να ταυτιστεί με τους αντιευρωπαϊστές, τους λαϊκιστές, τους οπαδούς της δραχμής και τους αρνητές της εθνικής προσπάθειας για τη σωτηρία της χώρας».

ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ο ΒΥΡΩΝ

Μιλώντας στην Παρασκευή στη Βουλή ο βουλευτής είχε εκφράσει την αντίθεσή του στη θέσπιση του φόρου ακινήτων, κάνοντας λόγο για «δήμευση» την οποία, όπως είπε, δεν μπορεί να δεχθεί συνειδησιακά, ιστορικά, λογικά εθνικά.

«Τι είδους πολιτική είναι αυτή που πατάτε τους νοικοκυραίους στο λαιμό και θέλετε να την ψηφίσω εγώ;», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας ότι από τις 6.500 offshore που βρίσκονται στην Ελλάδα έχουν ελεγχθεί μόλις 34, με έσοδα 40 εκατ. ευρώ, που αναλογικά σημαίνει 8 δισ. ευρώ για το σύνολο των offshore. «Τι είδους φορολογική πολιτική είναι αυτή; Βρήκατε τα μόνιμα υποζύγια».

Ο Γ.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας επιμένει στο θέμα των προστίμων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, τονίζοντας στην Βουλή ότι «έχει δημιουργηθεί μεγάλη σύγχυση και αδικαιολόγητες αντιδράσεις που ισοδυναμούν με πλήρη παραπληροφόρηση του λαού».

Όπως είπε «οι διατάξεις δεν είναι παρά επανάληψη ισχύουσας ρύθμισης του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλιο και αφορά στην είσπραξη του συνόλου των φόρων και αποτελούν το 80%-85% των εσόδων». Και διευκρίνισε ότι η υπό ψήφιση διάταξη «εναρμονίζει με το υπόλοιπο 10%-15% των εσόδων». «Τίποτα καινοφανές δεν εισάγουμε», τόνισε ο κ. Στουρνάρας, επισημαίνοντας ότι «ψηφίσαμε πολύ καλά τον Ιούλιο».

Όπως ανέφερε επιπλέον σύμφωνα με το ποινολόγιο υπολογίζονταν φόροι ανάλογα με την παράβαση που έφταναν το 60% για εκπρόθεσμη δήλωση και το 120% για ανακριβή δήλωση, ενώ τώρα προβλέπεται αφού ένα χρέος καταστεί ληξιπρόθεσμο εντός δυο μηνών 10% πρόστιμο, και φτάνει μετά την πάροδο δυο ετών το 30%.

Μάλιστα, επικαλέστηκε σχετικά αιτήματα πολιτών που έχουν φτάσει στο υπουργείο Οικονομικών «που θέλουν να πάνε από το παλιό καθεστώς στο καινούργιο», όπως σημείωσε, τονίζοντας: «Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και μας λοιδορούν». Ενώ επισήμανε ότι «κανένα πρόστιμο δεν θα υπάρχει για όποιον έχει υπαχθεί σε ρύθμιση». Δήλωσε δε ότι το επιτόκιο «θα είναι όσο γίνεται χαμηλότερο με απόφαση του υπουργού Οικονομικών». «Αυτή είναι η αλήθεια και καμία παραπληροφόρηση δεν μπορεί να την στρεβλώσει», κατέληξε ο κ. Στουρνάρας.

ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας ξανάρχισε η συζήτηση για τους πλειστηριασμούς και η σχετική ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί περί τα μεσάνυχτα.

Original article: ΒΟΥΛΗ:ΠΕΡΑΣΕ Ο ΦΟΡΟΣ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΜΕ 152 ΝΑΙ – Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΤΟΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα