Βρετανία: Επιμένει ο Ρ. Σούνακ ότι ο Κ. Μητσοτάκης έθιξε το θέμα των Γλυπτών παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου

Αμετανόητος δείχνει ο Ρίσι Σούνακ για την απόφασή του να ακυρώσει τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, λέγοντας: «Όταν άνθρωποι δίνουν δεσμεύσεις πρέπει να τις κρατούν».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι ο Έλληνας ομόλογός του δεν τήρησε τις διαβεβαιώσεις του να μην ασκήσει πιέσεις για την επιστροφή των Γλυπτών που εκτίθενται στο Βρετανικό Μουσείο κατά την επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάτι που η Αθήνα

έχει αρνηθεί.

«Ήταν σαφές ότι ο σκοπός της συνάντησης δεν ήταν να συζητηθούν ουσιαστικά ζητήματα για το μέλλον, αλλά να τραβήξει την προσοχή (ο κ. Μητσοτάκης) και να ξανασυζητηθούν θέματα του παρελθόντος» υποστήριξε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Ρίσι Σούνακ αναφέρθηκε στη διπλωματική αντιπαράθεση, απαντώντας στον ηγέτη των Εργατικών Κιρ Στάρμερ, ο οποίος τον ρώτησε γιατί επέδειξε «πολιτική μικρότητα» ακυρώνοντας τη συνάντηση με μια «φίλη χώρα και σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, όπου θα συζητούνταν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η παράνομη μετανάστευση». «Αντί να συναντηθούν και να συζητήσουν τόσο σοβαρά ζητήματα, επέλεξε να εξευτελίσει τον Έλληνα πρωθυπουργό και να ακυρώσει τη συνάντησή τους την τελευταία στιγμή» είπε συγκεκριμένα ο Στάρμερ.

Keywords
Αναζητήσεις
vretania-epimenei-o-r-sounak-oti-o-k-mitsotakis-ethixe-to-thema-ton-glypton-para-tis-diavevaioseis-peri-tou-antithetou.htm
Τυχαία Θέματα