Βρετανία: Ρίσι Σούνακ και Πένυ Μόρντοντ στον τρίτο γύρο για την ηγεσία των Συντηρητικών

Ο Ρίσι Σούνακ και η Πένυ Μόρντοντ παρέμειναν σε τροχιά διεκδίκησης της ηγεσίας των Συντηρητικών και επόμενου πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, αφού επικράτησαν στην τρίτη ψηφοφορία τη Δευτέρα, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών κέρδισε 115 ψήφους ενώ η Μόρντοντ έλαβε 82 ψήφους. Η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας ήταν τρίτη με 71 ψήφους. Η Κέμι Μπέιντενοκ εξασφάλισε την τέταρτη θέση και παρέμεινε στην κούρσα, ενώ ο Τομ

Τούγκενχατ αποκλείστηκε

Με περαιτέρω ψηφοφορίες προγραμματισμένες για την Τρίτη και την Τετάρτη, η εικόνα μπορεί ακόμη να αλλάξει και πολλά θα εξαρτηθούν από το ποιον θα επιλέξουν να υποστηρίξουν οι υποστηρικτές του Τούγκενχατ. Το πεδίο θα περιοριστεί σε δύο τελικούς, με τα μέλη της βάσης των Τόρις να λαμβάνουν την τελική απόφαση. Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 5 Σεπτεμβρίου.

Η θέση του Σούνακ είναι πλέον ισχυρή, πλησιάζοντας τις 120 ψήφους που χρειάζεται για να εξασφαλίσει μια θέση στην τελική δυάδα, ενώ τουλάχιστον μερικές από τις ψήφους του Τούγκενχατ είναι επίσης πιθανό να κινηθούν προς το μέρος του.

Keywords
Τυχαία Θέματα