Ξανά σε διαπραγμάτευση οι μετοχές της Evergrande στο Χονγκ Κονγκ

09:20 4/1/2022 - Πηγή: BankWars

Ξεκίνησε εκ νέου η η διαπραγμάτευση των μετοχών της Evergrande στο Χονγκ Κονγκ το απόγευμα της Τρίτης, με τις μετοχές να προσπαθούν να διατηρήσουν κέρδη περίπου 3%.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών της Evergrande στο Χονγκ Κονγκ, εν αναμονή της ανακοίνωσης “εσωτερικών πληροφοριών”, όπως είχε ανακοινώσει

η εταιρεία χωρίς να δώσει περισσότερες εξηγήσεις.

Όταν ανεστάλη η  διαπραγμάτευση, η μετοχή κινούνταν στα 1,59 δολάρια Χονγκ Κονγκ (20 σεντς), λίγο πάνω από το ιστορικό ενδοσυνεδριακό χαμηλό των 1,42 δολαρίων Χονγκ Κονγκ που σημειώθηκε στις 24 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την FactSet.

Η μετοχή της εταιρείας έχει σημειώσει πτώση άνω του 88% τις τελευταίες 250 ημέρες διαπραγμάτευσης. Η εταιρεία δεν πραγματοποίησε πληρωμές προς τους πιστωτές της τον Δεκέμβριο, ανέφερε η Fitch Ratings.

Η εταιρεία ανέφερε την Τρίτη ότι “θα συνεχίσει να διατηρεί ενεργά την επικοινωνία με τους πιστωτές, θα προσπαθήσει να επιλύσει τους κινδύνους και θα διασφαλίσει τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των μερών”.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι η εντολή κατεδάφισης για το έργο Ocean Flower Island αφορούσε μόνο 39 κτίρια, σύμφωνα με την κατάθεση εγγράφων την Τρίτη στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Οι δημόσιες δηλώσεις της Evergrande προσπάθησαν να διαβεβαιώσουν τους επενδυτές ότι η εταιρεία ολοκληρώνει και παραδίδει διαμερίσματα στους πελάτες. Αλλά η ζήτηση έχει υποχωρήσει για τα μελλοντικά έργα της εταιρείας.

Τα στοιχεία για το σύνολο του έτους δείχνουν συμβολαιοποιημένες πωλήσεις μόλις 720 εκατ. γιουάν σε μόλις δύο μήνες, μεταξύ 21 Οκτωβρίου και 31 Δεκεμβρίου. Αντίθετα, οι συμβολαιοποιημένες πωλήσεις τον Αύγουστο ανήλθαν σε 38,08 δισ. γιουάν και σε 3,65 δισ. γιουάν μεταξύ των αρχών Σεπτεμβρίου και 20 Οκτωβρίου.

Η S&P Global Ratings προειδοποίησε τον Νοέμβριο ότι μια χρεοκοπία της Evergrande “είναι πολύ πιθανή”, δεδομένου ότι η εταιρεία δεν είναι πλέον σε θέση να πουλήσει νέες κατοικίες. Όπως και άλλες κινεζικές εταιρείες ακινήτων, το επιχειρηματικό μοντέλο της Evergrande βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις πωλήσεις διαμερισμάτων σε πελάτες πριν από την ολοκλήρωση των μονάδων.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα