Στον ανακριτή ο Μιχαλολιάκος – Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος – Στη φυλακή ο Λαγός

[UPD] Ενώπιον του ανακριτή βρίσκεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος, γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να απολογηθεί για την κατηγορία της διεύθυνσης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Η απολογία Μιχαλολιάκου και η απόφαση των ανακριτών για την προφυλάκισή του ή μη, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική για τη συνέχεια της υπόθεσης.

Στη

φυλακή οδηγείται μετά την ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός. Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν, αντίθετα, μετά τις απολογίες τους οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Λαγός κρίθηκε προφυλακιστέος για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Στον Ηλία Κασιδιάρη επιβλήθηκε η καταβολή εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ, καθώς και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Στους βουλευτές Νίκο Μίχο και Ηλία Παναγιώταρο επιβλήθηκε μόνο απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Νωρίτερα το Bank Wars μετέδιδε:

Ξημέρωσε και η “Χρυσή Αυγή” ακόμα απολογείται! – Τελείωσαν οι “3″ – Ώρα Μίχου τώρα και μετά η απόφαση

Μαραθώνια η απολογία των τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής που απολογούνται επί 16 ώρες ,από τις 15:30 το μεσημέρι της Τρίτης στην Ευελπίδων

- Τον Ηλία Κασιδιάρη, που είπε ότι υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα γύρω από τη δίωξη που έχει να κάνει και με το γεγονός της υποψηφιότητάς του στο δήμο Αθηναίων, διαδέχθηκε ο Ηλίας Παναγιώταρος. Υποστήριξε πως «δεν έχουμε ναζιστικά σύμβολα στις συγκεντρώσεις μας. Ερχονται κάποιοι με σβάστικες στις μπλούζες και άλλοι με τον Τσε Γκεβάρα».
Χαρακτήρισε το κατηγορητήριο «αστείο» υποστηρίζοντας ότι στοιχειοθετήθηκε στη βάση τυχαίων γεγονότων και σε ψευδομαρτηρίες. Υποστήριξε ότι όλα όσα αναφέρονται σε αυτό είναι μυθεύματα και σενάρια επιστημονικής φαντασίας.
Ερωτώμενος για τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα Γιώργο Ρουπακιά δήλωσε πως δεν τον γνωρίζει και ότι τον έχει δει μόνο σε κάποιες φωτογραφίες.

- Στις 3:30 τα ξημερώματα ξεκίνησε την απολογία του ο Γιάννης Λαγός, η οποία τελείωσε γύρω στις επτά το πρωί.
Ο Λαγός φαίνεται να είπε πως «είμαστε Ελληνες εθνικιστές και οχι ναζί. Μας ενδιαφέρει το καλό της Ελλάδας. Για το καταστατικό που υπάρχει στο κατηγορητήριο είπε ότι «ουδέποτε ίσχυε και δεν το αναγνωρίζουμε».

- Η απολογία του Νίκου Μίχου, ξεκίνησε αμέσως μετά.
Για την ποινική μεταχείριση και των τεσσάρων βουλευτών, αν, δηλαδή, θα κριθούν προφυλακιστέοι, αν θα αφεθούν ελεύθεροι ή αν θα τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι, θα αποφασίσουν ανακριτές και εισαγγελέας μετά την ολοκλήρωση και των τεσσάρων απολογιών.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ

Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ Η.ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ (Enikos.gr)

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται και έκανε λόγο για πολιτική δίωξη του ενόψει και των δημοτικών εκλογών για τον Δήμο της Αθήνας. Ο βουλευτής φέρεται να απάντησε στις ερωτήσεις του ανακριτή πολιτικά, καθώς θεωρεί ότι δεν προκύπτει καμία ποινική εμπλοκή του στην υπόθεση. Φέρεται μάλιστα να υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν εμπλέκεται σε καταγεγραμμένες συνομιλίες. Ο βουλευτής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ρωτήθηκε από τον ανακριτή πως εξηγεί ότι γίνεται επίκληση του ονόματός του και μάλιστα ως «εκπαιδευτή δολοφόνων», από πρόσωπα – μέλη της οργάνωσης που έχει καταγραφεί η συνομιλία τους.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι το πρόσωπο που τον αναφέρει τον είδε στην τηλεόραση και γι’ αυτό κάνει αναφορά στο πρόσωπό του.
Επίσης ο βουλευτής φέρεται να αμφισβήτησε την αξιοπιστία της κατάθεσης του ενός εκ των δυο προστατευόμενων μαρτύρων και να ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για πρώην μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο οποίος στη συνέχεια πήγε στη Χρυσή Αυγή, αλλά τελικά απομακρύνθηκε από την οργάνωση, γιατί ζητούσε χρήματα από μέλη.

Μάλιστα ο Ηλίας Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι ο εν λόγω μάρτυρας πληρώθηκε από δημοσιογράφο ιδιωτικού καναλιού για να παραχωρήσει συνέντευξη στην οποία υποστήριξε όσα είχε καταθέσει και στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Η διαδικασία συνεχίζεται με τις απολογίες του καθενός εκ των υπολοίπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, δηλαδή των Γιάννη Λαγού, Νίκου Μίχου και Ηλία Παναγιώταρου που αυτή τη στιγμή απολογείται.

Keywords
Τυχαία Θέματα