ΥΓΕΙΑ: Στα 12,3 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν τα EBITDA στο 9μηνο

Στα 12,3 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν τα ενοποιημένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) για τον όμιλο Υγεία στο εννεάμηνο έναντι κερδών € 1,7 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2011.

Επιπλέον ο όμιλος Υγεία ανακοίνωσε σημαντική συρρίκνωση στις ζημιές μετά φόρων καθώς περιορίστηκαν στα € 13 εκ., έναντι ζημιών € 23,8 εκ. κατά την αντίστοιχη περίοδο το 2011.

Αναλυτικά, σε ενοποιημένο επίπεδο, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα € 184,5 εκ., έναντι € 184,2 εκ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ο κύκλος εργασιών του ΥΓΕΙΑ

ανήλθε σε € 102,9 εκ. έναντι € 107,1 εκ. το Εννεάμηνο του 2011.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν σημαντική αύξηση και διαμορφώθηκαν σε € 12,3 εκ., έναντι κερδών € 1,7 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2011. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) του ΥΓΕΙΑ ανήλθαν σε € 15,6 εκ., καταγράφοντας περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας 15,1% έναντι κερδών € 15,8 εκ. και περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας 14,7% την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Για το Εννεάμηνο του 2012, ο όμιλος Υγεία περιόρισε σημαντικά τις ζημίες προ φόρων στα € 13 εκ., έναντι ζημιών € 23,8 εκ. κατά την αντίστοιχη περίοδο το 2011. Το ΥΓΕΙΑ παρουσίασε κέρδη προ φόρων € 4,2 εκ. έναντι ζημιών € 2,5 εκ. που είχαν προκύψει από την αποεπένδυση της συμμετοχής στην Τουρκία την αντίστοιχη περίοδο του 2011. Σε συγκρίσιμη βάση τα αποτελέσματα προ φόρων του ΥΓΕΙΑ διαμορφώνονται σε κέρδη € 4,2 εκ. έναντι κερδών 3,6 εκ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ο Όμιλος το Εννεάμηνο του 2012 περιόρισε τις ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας από συνεχιζόμενες δραστηριότητες στα € 12 εκ., έναντι ζημιών € 21,2 εκ. το Εννεάμηνο του 2011. Σε εταιρικό επίπεδο, το ΥΓΕΙΑ παρουσίασε κέρδη μετά από φόρους € 3 εκ., έναντι ζημιών € 2,9 εκ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα συγκρίσιμα αποτελέσματα του ΥΓΕΙΑ μετά από φόρους ανέρχονται για το Εννεάμηνο του 2012 σε κέρδη €3 εκ. έναντι κερδών €2,4 εκ. το Εννεάμηνο του 2011.

 Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του «Ομίλου ΥΓΕΙΑ» κα Ρίτα Σουβατζόγλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε αντίθεση με το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που επικρατεί στην χώρα μας και τις επικρατούσες συνθήκες στην παγκόσμια οικονομία, τόσο ο όμιλος Υγεία όσο και η μητρική εταιρεία, για το εννεάμηνο του 2012, παρουσίασαν ισχυρή λειτουργική κερδοφορία και επιδόσεις, αντανακλώντας την ορθότητα των στρατηγικών μας προτεραιοτήτων.

Η Διοίκηση του Ομίλου ΥΓΕΙΑ διαβλέποντας έγκαιρα τις γενικότερες τάσεις και προκλήσεις στην εγχώρια οικονομία και ιδιαίτερα στον κλάδο υγείας αναπροσαρμόζει το σχεδιασμό του εξασφαλίζοντας συνεχή αναπτυξιακή πορεία στοχεύοντας στον περιορισμό του κινδύνου που προέρχεται από την καθυστέρηση κάλυψης των υποχρεώσεων του κράτους προς την ιδιωτική οικονομία.

Παράλληλα στην απαιτητική αυτή οικονομική συγκυρία που βιώνει η Ελληνική επιχειρηματικότητα, το ΥΓΕΙΑ, προχώρησε στην υπογραφή με τις πιστώτριες τράπεζες προγράμματος κοινού εξασφαλισμένου

Keywords
Τυχαία Θέματα