Υπό κράτηση οι δύο Τούρκοι που κατηγορούνται για κατασκοπεία – Τους ασκήθηκε δίωξη

Δίωξη ασκήθηκε στους δύο Τούρκους που συνελήφθησαν για κατασκοπεία εις βάρος της χώρας μας στον Πόρο. Οι δύο συλληφθέντες παραπέμφθηκαν για ανάκριση την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, ενώ η κράτησή τους θα παραταθεί, ενώ η ΕΥΠ έχει αναλάβει τις έρευνες για την υπόθεση.

Οι δύο Τούρκοι, 58 και 48 ετών, έως τώρα ισχυρίζονται ότι βρέθηκαν στη χώρα μας για «τουρισμό» και σήμερα το πρωί οδηγήθηκαν στα δικαστήρια του Πειραιά για να απολογηθούν.

Οι

δύο συλληφθέντες κυκλοφορούσαν με δυο πανάκριβες μοτοσικλέτες και πάνω τους βρέθηκαν δυο ψηφιακές κάμερες και μια μικροκάμερα, ενώ στη μνήμη του drone -αξίας 1.300 ευρώ- που διέθεταν βρέθηκαν πλάνα από τη ναυτική εγκατάσταση διάρκειας 90 δευτερολέπτων που ελήφθησαν από ύψος 50 μέτρων.

Τα δύο άτομα φέρεται ότι βρίσκονταν τις προηγούμενες ημέρες στον Πόρο, όπου κατέγραψαν πλάνα από τις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού με drone.

Οι δύο άνδρες, που κατηγορούνται για κατασκοπεία στρατιωτικών εγκαταστάσεων, φαίνεται να «σήκωσαν» drone στην περιοχή του στρατοπέδου στο Νεώριο του Πόρου. Το drone έγινε αντιληπτό από το προσωπικό της μονάδας, που ενημέρωσε τις αστυνομικές Αρχές του νησιού και έτσι τέθηκαν υπό παρακολούθηση τα άτομα που το χειρίζονταν. Στη συνέχεια υπεβλήθη μήνυση από το Πολεμικό Ναυτικό και οι αστυνομικοί ακολούθησαν τους δύο Τούρκους, στους τελικά πέρασαν χειροπέδες στη Μονεμβασιά.

Με την υπόθεση έχουν ασχοληθεί και τα τουρκικά ΜΜΕ. Συγκεκριμένα, το κρατικό κανάλι TRT μεταδίδει τις πληροφορίες, χωρίς να κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο άνδρες. «Δύο Τούρκοι υπήκοοι πέταξαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος το περασμένο Σάββατο πάνω από μια ναυτική βάση στο νησί του Πόρου, νότια της ελληνικής πρωτεύουσας, της Αθήνας. Οι δύο Τούρκοι συνελήφθησαν αφού έγινε αντιληπτή η κατάσταση» ανέφερε σχετικά το TRT.

Keywords
Αναζητήσεις
ypo-kratisi-oi-dyo-tourkoi-pou-katigorountai-gia-kataskopeia--tous-askithike-dioxi.htm
Τυχαία Θέματα