ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Ψάχνουν εμπρηστές – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Οικολογική καταστροφή

Στην Ζάκυνθο όπου χθες στο χωριό Μαριές η πύρινη λαίλαπα έκαψε σπίτι, έχει μεταβεί κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού, το οποίο ερευνά κάθε ενδεχόμενο για τα αίτια που προκάλεσαν αυτόν τον ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό πυρκαγιών το τελευταίο διάστημα.

Τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής από ελικόπτερο που επιχειρούσε κατάσβεση εθεάθησαν δυτικά του οικισμού των Μαριών δύο άτομα τα οποία επιχείρησαν να προκαλέσουν νέες εστίες πυρκαγιάς.

Το απόγευμα της Κυριακής εκδηλώθηκαν τρεις νέες εστίες σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν

νέα μέτωπα σε ιδιαίτερα πυκνή υψηλή δασική βλάστηση. Οι φωτιές ξεκίνησαν σε κοντινή απόσταση απο την εστία της Αναφωνήτριας και ενώ οι πυροσβέστες είχαν καταφέρει να αναχαιτίσουν το πιο επικίνδυνο μέτωπο προς ανατολικά και να οριοθετήσουν ένα μεγάλο μέρος του.

Με τα νέα αυτά δεδομένα οι δυνάμεις κατάσβεσης ενισχύονται επιπλέον με 60 πυροσβέστες και 15 οχήματα από την ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ σήμερα Δευτέρα, από αέρος θα επιχειρήσει ο μέγιστος αριθμός διαθέσιμων εναερίων μέσων, για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Η βόρεια πλευρά της Ζακύνθου έχει παραδοθεί στις φλόγες, που έχουν κάψει χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσος και ελαιώνες.

Τεράστια οικολογική καταστροφή στη Ζάκυνθο – Σώθηκε η Αναφωνήτρια

Keywords
Τυχαία Θέματα