ΖΑΝΙΑΣ: Οι τράπεζες χτιζούν ξανά τον ρόλο τους στην οικονομία – Άσχετη με την Ελλάδα η κυπριακή διάσωση

Οι ελληνικές τράπεζες «ξαναχτίζουν το ρόλο τους στην ελληνική οικονομία προκειμένου να συμβάλλουν στην ανάπτυξή τους, αλλά και στην ανάπτυξη της χώρας» τόνισε από το βήμα του Economist ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γιώργος Ζανιάς, σημειώνοντας πως η Κύπρος είναι μια εντελώς διαφορετική περίπτωση

που δεν έχει σχέση με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Ζανιά, «το σκεπτικό που επικρατεί για την ευρωζώνη όσον αφορά τις διασώσεις τραπεζών μετά την Κύπρο δεν σχετίζεται με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, το οποίο διαθέτει 50 δισ. ευρώ για να ανακεφαλαιοποιηθεί, βλέπει τις καταθέσεις να επιστρέφουν σταδιακά, πληρώνει φθηνότερα το δανεισμό του μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το μέγεθός του είναι από τα μικρότερα στην ευρωζώνη».

“Οι ελληνικές τράπεζες ξαναχτίζουν το ρόλο τους στην ελληνική οικονομία προκειμένου να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Ελλάδας”, είπε ακόμη ο κ. Ζανιάς και τόνισε: “Οι ελληνικές τράπεζες δεν δημιούργησαν το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. Στον αντίποδα υπέφεραν και συνεχίζουν να υποφέρουν από τη συνεχιζόμενη λιτότητα, ενώ κατέγραψαν ζημίες τόσο από το PSI, όσο και από την επαναγορά του χρέους”.

Keywords
Τυχαία Θέματα