Ζαπορίζια: Αιματηρή επίθεση ρωσικού πυραύλου με θύματα αμάχους – 23 νεκροί

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 28 τραυματίστηκαν από επίθεση ρωσικού πυραύλου σε αυτοκινητοπομπή που μετέφερε πολίτες στη Ζαπορίζια της Ουκρανίας, την οποία ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναγνώρισε ως ανεξάρτητο κράτος και μέσα στην ημέρα η Ρωσία θα προσαρτήσει.

Τον απολογισμό έκανε γνωστό ο κυβερνήτης της πόλης λέγοντας ότι όλα τα θύματα είναι άμαχοι. «Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, όλοι τους άμαχοι, οι διασώστες βρίσκονται εκεί» έγραψε στο Telegram ο Ολεξάντρ Σταρούκ.

Η πολύνεκρη επίθεση στη

Ζαπορίζια έγινε λίγες ώρες πριν η περιοχή, μια από τις τέσσερις όπου διενεργήθηκαν «δημοψηφίσματα», προσαρτηθεί στη Ρωσία. Ήδη από χθες το βράδυ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει αναγνωρίσε με διάταγμά του τη Ζαπορίζια και τη Χερσώνα ως ανεξάρτητα κράτη. Εκτός από τις δυο αυτές περιοχές, σε μια φιέστα που θα γίνει το απόγευμα στο Κρεμλίνο, η κυβέρνηση της Ρωσίας θα προσαρτήσει (όπως είχε κάνει και το 2014 με την Κριμαία) το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ, τις δυο περιοχές που αποτελούν το Ντονμπάς.

#Russian invaders shelled a civilian humanitarian convoy at the exit from #Zaporizhzhya.

People were queuing to go to the temporarily occupied territory to pick up their relatives and deliver aid. pic.twitter.com/QQLHjD6B7o

— NEXTA (@nexta_tv) September 30, 2022

Keywords
Τυχαία Θέματα