Α. Μέρκελ: Άδειασε τον αντικαγκελάριο Γκάμπριελ – “Δεν αλλαζει το Σύμφωνο Σταθερότητας”

[UPD] Δεν βλέπει ανάγκη τροποποίησης του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, παρά τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας και αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, οι οποίες ερμηνεύθηκαν ως μια πρόταση προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Στη γερμανική κυβέρνηση «συμφωνούμε ότι δεν υπάρχει ανάγκη να τροποποιηθεί το Σύμφωνο Σταθερότητας», δήλωσε η κ. Μέρκελ. Το τρέχον σύμφωνο ήδη παρέχει «αρκετή

ευελιξία, αυτή είναι η κοινή πεποίθησή μας», πρόσθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, υπογραμμίζοντας ότι μίλησε σήμερα το πρωί με τον κ. Γκάμπριελ.

NΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ:

Ζίγκμαρ Γκάμπριελ: Να δώσουμε χρόνο στις χώρες που κάνουν μεταρρυθμίσεις

Υπέρ της χαλάρωσης των ευρωπαϊκών κανόνων μείωσης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων τάσσεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, και ζητεί να δοθεί περισσότερος χρόνος στις χώρες που είναι αποφασισμένες να πραγματοποιήσουν μεταρρυθμίσεις.

«Υποστηρίζω πως πρέπει να υπάρξει στη συζήτηση αυτή περισσότερη εντιμότητα: εμείς οι Γερμανοί πηγαίνουμε σήμερα καλύτερα από πολλές άλλες χώρες, επειδή πραγματοποιήσαμε ένα σκληρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων υπό τον (πρώην καγκελάριο) Γκέρχαρντ Σρέντερ. Αλλά είχαμε επίσης ανάγκη από χρόνο για να μειώσουμε το δημόσιο έλλειμμα», δήλωσε ο Γκάμπριελ στην εφημερίδα Bild.

Ο Γκάμπριελ ζήτησε να δοθεί χρόνος στις χώρες που είναι αποφασισμένες να πραγματοποιήσουν μεταρρυθμίσεις και ανέφερε το ενδεχόμενο να μην ενσωματωθούν τα κόστη που προκαλούνται από τις μεταρρυθμίσεις στον υπολογισμό του ορίου του δημοσίου ελλείμματος που θεωρείται επιτρεπτό στην Ευρωζώνη, δηλαδή το 3% του ΑΕΠ.

Αν και μια τέτοια πρόταση έγινε θετικά δεκτή στη Γαλλία, δεν βρίσκει θετική ανταπόκριση μεταξύ των συντηρητικών, που είναι σύμμαχοι των σοσιαλδημοκρατών στην κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ.

Original article: Α. Μέρκελ: Άδειασε τον αντικαγκελάριο Γκάμπριελ – “Δεν αλλαζει το Σύμφωνο Σταθερότητας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα