NBC: «Η Ελλάδα δεν ήθελε να έχει καμία σχέση με την οικογένεια του Αντετοκούμπο μέχρι τη στιγμή που ενδιαφέρθηκε το NBA»

Την υποκρισία και τον οπορτουνισμό που επέδειξε η Ελλάδα στο θέμα του Γιάννη Αντετοκούμπο, του νεαρού παίχτη του Φιαλθλητικού και της Εθνικής Νέων που πρόσφατα “μετακόμισε” στο μαγικό κόσμο του NBA, αναδεικνύει το NBC Sports,καθώς όπως αναφέρει, μέχρι να υπάρξει ενδιαφέρον από το NBA, ο Γιάννης δεν ήταν τίποτα άλλο εκτός από ένας ακόμα παράνομος μετανάστης.

“Ο

Γιάννης ο Θανάσης, ο Κώστας και ο Αλέξης γεννήθηκαν όλοι στην Ελλάδα, αλλά καθώς είναι παιδιά Νιγηριανών μεταναστών δεν αναγνωρίστηκαν ποτέ ως Ελληνες. Τίποτα δεν ήταν σίγουρο και σταθερό. Αντιμετώπισαν εξώσεις, μετακινούνταν διαρκώς. Επέζησαν σαν οικογένεια πουλώντας γυαλιά ηλίου καπέλα και τσάντες στο δρόμο. Η μητέρα τους η Βερόνικα κρατούσε τα μωρά. Ο Τσαρλς μετέφερε πράγματα. Οταν ο Γιάννης και ο Θανάσης έπαιζαν μπάσκετ, μοιράζονταν τα ίδια παπούτσια.” αναφέρει στο δημοσίευμα του.

Στη συνέχεια το NBC επέκρινε τους Έλληνες πολιτικούς “Μην παραβλέψετε την υποκρισία εδώ- μόλις είδαν ότι ο Αντετοκούμπο μπορούσε να παίξει μπάσκετ, ξαφνικά οι Ελληνες οι οποίοι τους υποχρέωσαν για δύο δεκαετίες να ζουν στα σκοτάδια, αγκάλιασαν την οικογένεια σαν να ήταν παιδιά τους. Συνάντησαν τον πρωθυπουργό και τους αντιμετωπίζουν σαν ήρωες. Οπως σε πολλά έθνη, όταν δυσκολεύουν οι καιροί και η ανεργία αυξάνεται, μερικοί άνθρωποι βρίσκουν αποδιοπομπαίους τράγους σε αυτούς που πιστεύουν ότι δεν ανήκουν στον τόπο τους.”

Τέλος αναφέρεται και στα σχόλια του προέδρου της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκου, ο οποίος είχε δηλώσει πως έπρεπε να τον συλλάβουν και να τον βάλουν φυλακή όταν πήγε στο προεδρικό μέγαρο.
“Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που σκέφτονται έτσι πίσω στην πατρίδα”, δήλωσε ο Αντετοκούμπο (ναι θεωρεί ακόμα την Ελλάδα πατρίδα του)” αναφέρει στο τέλος ο αρθρογράφος.

Keywords
Τυχαία Θέματα