Qatargate: Αποφυλακίζεται ο σύντροφος της Έυας Καϊλη με βραχιολάκι

Μια απρόσμενη, έκτακτη εξέλιξη, το βράδυ της Πέμπτης  εξελίχθηκε στην υπόθεση του Qatargate, με εμπλεκόμενη και την Ελληνίδα ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή, καθώς η Εισαγγελία στις Βρυξέλλες αποφάσισε να αποφυλακίσει υπό όρους τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι, που ήταν άμεσα εμπλεκόμενος στην υπόθεση, λόγω και της “στενής” του σχέσης με τον Αντόνιο Παντσέρι. Ειδικότερα, ο Φραντσέσκο Τζόρτζι θα αποφυλακιστεί, αλλά
θα παραμείνει κατ’ οίκον και θα φορέσει το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι», και αύριο αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος.Είχε προηγηθεί νέα ακρόαση του Φραντσέσκο Τζόρτζι ενώπιον των βελγικών αρχών. Ερωτήματα εγείρει το γεγονός ότι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και ο φερόμενος ως εγκέφαλος του Qatargate, Αντόνιο Παντσέρι, βρέθηκαν στο ίδιο κελί για μερικές ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι ο Παντσέρι έχει κάνει συμφωνία με τις αρχές να δώσει πληροφορίες με αντάλλαγμα μείωση της ποινής του.Αυτή η εξέλιξη επηρεάζει την Εύα Καϊλή, η οποία είχε ως βασική υπερασπιστική γραμμή ότι πρέπει να βγει από τη φυλακή για να φροντίζει το ανήλικο παιδί της, κάτι που θα μπορεί να κάνει ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

BREAKING Francesco Giorgi, #Kaili’s domestic partner will get out of jail and will remain under arrest but with electronic bracelet. pic.twitter.com/t7o8cDtnCe

— Efi Koutsokosta (@Efkouts) February 23, 2023

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση μέσα σε 24 ώρες για την απόφαση αποφυλάκισης του Φραντσέσκο Τζόρτζι, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό δεν θα συμβεί.

Η απόφαση της εισαγγελίας

Η ανακοίνωση της βελγικής εισαγγελίας:

«Στο πλαίσιο έρευνας ευρείας κλίμακας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την ομοσπονδιακή αστυνομία σχετικά με εικαζόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ένα πρόσωπο εμφανίστηκε ενώπιον του τμήματος του Συμβουλίου του Πρωτοδικείου των Βρυξελλών.

Το συμβουλευτικό τμήμα επιβεβαίωσε σήμερα την προληπτική κράτηση του F. G. (σ.σ. Φραντσέσκο Τζιόρτζι), αλλά με χρήση ηλεκτρονικού βραχιολιού.

Εάν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής, θα εμφανιστεί ενώπιον του τμήματος κατηγορίας του Εφετείου των Βρυξελλών εντός δύο εβδομάδων.

Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία δεν θα ασκήσει έφεση κατά της παρούσας απόφασης.

Προς το συμφέρον της έρευνας, δεν θα δοθούν προς το παρόν περαιτέρω πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερωθεί για τυχόν νέες εξελίξεις με δελτίο Τύπου».

Keywords
Τυχαία Θέματα