Τα ψέματα του Ανδρουλιδάκη

«Μερικές φορές καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς», λέει το σλόγκαν γνωστής διαφήμισης, κάτι που ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση του εκδότη και πρώην καναλάρχη Μιχάλη Ανδρουλιδάκη.

Ο «αφυλάκιστος Μισέλ», για τον οποίο το HOT DOC και το www.koutipandoras.gr , όχι μόνο εξακολουθεί να παραμένει ασύλληπτος παρά το γεγονός ότι ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα για αναστολή της ποινής του, αλλά ετοιμάζεται να ζητήσει αύριο Δευτέρα από το Ε΄ Τμήμα Αναστολών της εξαγορά της ποινής του.

Πριν από λίγες μέρες ο κ. Ανδρουλιδάκης

βγήκε ζωντανά στη ραδιοφωνική εκπομπή του Κώστα Βαξεβάνη και υποστήριξε δύο πράγματα. Το πρώτο, ότι με βάση μια τροποποίηση του άρθρου 82 του Ποινικού Κώδικα το 2012, μπορεί κάποιος να εξαγοράσει και ποινές κάθειρξης, ενώ μέχρι πρότινος κάτι τέτοιο ίσχυε μόνο για ποινές φυλάκισης. Το δεύτερο ότι είχε κερδίσει το αστικό δικαστήριο σε βάρος του πρώην συνεργάτη του Αθανάσιου Παύλοβιτς.

Και για τα δύο όμως ο κ. Ανδρουλιδάκης διαψεύστηκε κατηγορηματικά. Ο ποινικολόγος Θεόδωρος Μαντάς ανέφερε στη ραδιοφωνική εκπομπή του Κώστα Βαξεβάνη ότι η νομοθεσία προβλέπει την εξαγορά ποινής φυλάκισης έως και πέντε έτη, κάτω υπό ορισμένες προϋποθέσεις και σε καμία περίπτωση ποινών κάθειρξης. Επομένως ο κ. Ανδρουλιδάκης κακώς δεν έχει πάρει το δρόμο για τη φυλακή και εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Σε ότι αφορά το δεύτερο, το koutipandoras.gr δημοσιεύει την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με ημερομηνία 8/11/2007. Με αυτή ο κ. Ανδρουλιδάκης καταδικάστηκε ερήμην και το δικαστήριο αποφάσισε ότι έπρεπε να καταβάλει στον κ. Παύλοβιτς το ποσό των 2.357.045,18 ευρώ και μάλιστα «με το νόμιμο τόκο από την επίδοση της αγωγής μέχρι την ολοσχερή εξόφληση».

Ωστόσο μέχρι στιγμής ο κ. Ανδρουλιδάκης δεν έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή απόφαση του Ε΄ Τμήματος Αναστολών.

Δείτε τη σχετική απόφαση


Ασύλληπτος εξακολουθεί να παραμένει ο Ανδρουλιδάκης

Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί Ανδρουλιδάκη για εξαγορά της ποινής


Επειδή της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες, ο Ανδρουλιδάκης είναι έξω

Keywords
Τυχαία Θέματα