Z. Κωνσταντοπούλου για ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Σύμπραξη ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στην ανομία

Την προσπάθεια της συγκυβέρνησης να αποκρούσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής στο θέμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, κατήγγειλε η ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή χαρακτηρίζοντας την ως προσπάθεια καταστρατήγησης της νομιμότητας και συγκάλυψης.

Πιο συγκεκριμένα είπε ότι η καταστρατήγηση

της νομιμότητας και ο συναγωνισμός συγκάλυψης που επιχειρείται για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά αποτελεί σύμπραξη στην παρανομία και θέτει ευθέως το ζήτημα της βίας και της ανομίας, το θέμα που είναι τόσο προσφιλές στην κυβέρνηση.

Τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: «Είναι ή δεν είναι βία, η διακοπή ρεύματος σε πολίτες επειδή δεν πλήρωσαν το χαράτσι παρόλο που έχει κριθεί η πρακτική αυτή αντισυνταγματική. Είναι ή δεν είναι βία να πεθαίνουν παιδιά 20 και 21 ετών από αναθυμιάσεις μαγκαλιού στη Λάρισα γιατί δεν είχαν να ζεσταθούν. Είναι ή δεν είναι βία να σκοτώνετε 18χρονο παιδί επειδή δεν είχε το ποσό των 1.40ευρώ για να πληρώσει το εισιτήριό του.» Επιπλέον αναφέρθηκε ως περιστατικά βίας το κλείσιμο της ΕΡΤ , τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, τις επιστρατεύσεις των απεργών εργαζομένων, τους πολίτες που αναγκάζονται να σιτίζονται στα συσσίτια κ.α.

Τέλος η Ζ. Κωνσταντοπούλου είπε χαρακτηριστικά: «Καταδικάζετε τη βία και την ανομία όταν προέρχεται από εσάς τους ίδιους και τους συναδέλφους σας;» γιατί όπως τόνισε τόσο για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά όσο και για τη λίστα Λαγκάρντ τα πρόσωπα είναι ίδια, οι «συνήθεις ύποπτοι»: Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος και Πλασκοβίτης. Το ερώτημα λοιπόν είναι: «Ως πότε θα συμπράτετε στη συγκάλυψη και πότε εμπράκτως θα φέρεται στη δικαιοσύνη εκείνους που ζημιώνουν το ελληνικό δημόσιο και οφείλουν να λογοδοτήσουν;»

Keywords
Τυχαία Θέματα