Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος για ακόμη μια φορά φάνηκε εκτός τόπου και χρόνου κάνοντας παράλληλα και αλαζονικές δηλώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ πολλών άλλων ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι η οικονομία πάει καλά και για αυτό αυξάνονται οι μισθοί και μειώνονται οι φόροι, τονίζοντας παράλληλα ότι μοναδικός του αντίπαλος είναι τα προβλήματα της

κοινωνίας.

Μάλιστα δεν σταμάτησε εκεί με τις… ψευδαισθήσεις, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε και στην άνοδο της ακροδεξιάς λέγοντας ότι η Νέα Δημοκρατία (του Άδωνι, του Βορίδη και του Πλεύρη) είναι ανάχωμα δημοκρατίας σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε όλα όσα είπε ο πρωθυπουργός στο ΣΚΑΪ:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συγκυβερνήσει με την ακροδεξιά του Πάνου Καμένου. Είμαστε ανάχωμα δημοκρατίας απέναντι σε τέτοια κόμματα. Οι απειλές από τον κύριο Βελόπουλο και οι προτροπές, όσων έκαναν μια κοινοβουλευτική επιτροπή, είναι απαράδεκτες. Δεν μπορούν να χρησιμοποιούν έτσι την πίστη. Πλησιάζει το Πάσχα, η μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης. Είναι ημέρες αγάπης και αλληλεγγύης.

Πάντα υπήρχαν κόμματα δεξιά της ΝΔ και δεν έπαιρναν ευκαταφρόνητο ποσοστό. Ταυτόχρονα υπάρχει μια συνολική τάση της ακροδεξιάς. Αυτό έχει να κάνει με το μεταναστευτικό. Η χώρα μας είναι η μόνη που έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό. Περιορίσαμε στο ελάχιστο της ροές, φυλάξαμε τα σύνορά μας και αλλάξαμε όλη την πολιτική της ΕΕ σε αυτό το ζήτημα. Η προσέγγιση με την Τουρκία γίνεται με τους όρους μας. Επιδιώκουμε καλές σχέσεις με τους γείτονες μας. Δεν είναι ψήφος διαμαρτυρίας η ψήφος σε αυτά τα κόμματα».

Για τις επιλογές του ευρωψηφοδελτίου: «Ελάχιστους σελέμπριτι έχουμε. Κάθε μια και κάθε ένας, μπορούν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της χώρας στο Ευρωκοινοβούλιο. Θα έλεγα πως μόνο η ΝΔ θα μπορούσε να κάνει ένα τέτοιο πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο. Τα πρόσωπα που έχουμε βρίσκουν πολιτικό λόγο. Να κάνει ο κόσμος την επιλογή του με κριτήριο το ποιος θα τους εξυπηρετήσει την επόμενη ημέρα».

Για το ποσοστό που θέλει: «Θέλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι Ευρωεκλογές είναι εθνική κάλπη, αλλά όχι εθνικές εκλογές. Το μέτρο σύγκρισης είναι οι προηγούμενες. Έχουμε ένα μειονέκτημα και ένα μειονέκτημα. Η κινητοποίηση του κόσμου είναι πιο μικρή αλλά μπορούμε να μιλήσουμε πιο ξεκάθαρα. Από τη στιγμή που και οι αντίπαλοί μας αναγνωρίζουν τη διαφορετικότητα, έτσι θα μετρήσουν και εκείνοι.

Αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι να εκλέξω όσο το δυνατόν περισσότερους ευρωβουλευτές. Ανταγωνιστικότητα, άμυνα και αγροτική πολιτική. Αυτοί είναι οι μεγάλοι μας στόχοι και είναι ζητήματα που αφορούν τους πολίτες της Ευρώπης».

Για την ακρίβεια: «Αν υπήρχε κάποια μαγική φόρμουλα, θα την είχαμε βρει. Η ακρίβεια είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Τα αποτελέσματα από τις ενέργειές μας έφεραν διαφάνεια. Έχουμε βελτίωση. Υπάρχουν νοικοκυριά που δοκιμάζονται. Θα προσπαθήσω να συνδέσω την μεγάλη εικόνα με το τεφτέρι του κάθε νοικοκυριού. Τ

ο εισόδημα καθορίζεται με το πόσα χρήματα μπαίνουν σε ένα σπίτι και πόσα βγαίνουν. Οι μισθοί αυξάνονται και οι φόροι μειώνονται, επειδή η οικονομία πάει καλά. Θέλουμε να στηρίξουμε τις οικογένειες. Έχουμε στοχευμένες επιλογές. Ο πληθωρισμός αρχίζει να υποχωρεί. Οι τιμές είναι 30% πάνω από ό,τι όταν ήταν πριν τρία χρόνια.

Ο ανταγωνισμός είναι μια απάντηση. Τo e-katanalotis είναι μια σημαντική παρέμβαση. Το σούπερ μάρκετ είναι στατιστικά το 23% των δαπανών ενός νοικοκυριού. Ο ανταγωνισμός λειτουργεί. Αν δεν είχαμε ευρωπαϊκή στήριξη επί covid δεν θα είχαμε ανταπεξέλθει. Η πίεση είναι συνεχείς, δεν θα σταματήσουμε τους ελέγχους και αν κρίνουμε πως θα χρειαστούν νέα μέτρα, θα τα πάρουμε»

Ειδήσεις σήμερα:

Δίκη Ιάσονα: «Φτου σου, ψεύτη» – Χαμός στην αίθουσα μετά την κατάθεση του συνοδηγού αστυνομικού

Καλλιάνος: Η συγκινητική ανάρτηση για τον πατέρα του – «Έκανα ότι μπορούσα, δεν τα κατάφερα. Σου ζητώ συγγνώμη»

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

Νίκος Παππάς: «Σε αυτή τη χώρα είμαστε υποτακτικοί σε 4 οικογένειες» (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα