Αμφισβητεί το Σόιμπλε ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος

Σε διάψευση των όσων υποστήριξε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε αναφορικά με την εγγύηση των καταθέσεων έως και 100.000 ευρώ προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Χρίστος Στυλιανίδης.

«Δεν ήταν ακριβώς έτσι η πρόταση και θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών» σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης σχολιάζοντας αναφορά του γερμανού υπουργού Οικονομικών, σε συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι ARD.

Υπενθυμίζεται

ότι κ. Σόϊμπλε υποστήριξε ότι την εγγύηση των καταθέσεων μέχρι το ποσό των 100.000 ευρώ, «ήταν διατεθειμένοι να σεβαστούν η Γερμανία και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ωστόσο η πρότασή τους απορρίφθηκε τόσο από την κυπριακή κυβέρνηση, όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα». Ο κ. Στυλιανίδης όμως διέψευσε κάτι τέτοιο. Η κατάσταση στην Κύπρο θυμίζει καζάνι που βράζει.

Ο κ. Στυλιανίδης επισήμανε επίσης ότι αν δεν ψηφισθεί το νομοσχέδιο για τη συμφωνία με το Eurogroup, «τότε τα χειρότερα έπονται, ενώ εάν ψηφισθεί η κατάσταση θα είναι διαχειρίσιμη». Όπως ακριβώς συμβαίνει και την Ελλάδα κάθε φορά που είναι να ψηφιστούν σκληρά και δυσβάσταχτα μέτρα.

Ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε επίσης και τις πληροφορίες που φέρουν τη η ρωσική εταιρεία Gazprom να έχει υποβάλλει γραπτώς προς τη Λευκωσία πρόταση για αγορά μιας ή δύο κυπριακών τραπεζών.

Όπως ανέφερε, τουλάχιστον έως τις 10 χθες το βράδυ, που ο ίδιος βρισκόταν στο Προεδρικό Μέγαρο, δεν είχε υποβληθεί τέτοια πρόταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα