Ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή-Δεκάδες ισραηλινά αεροσκάφη βομβαρδίζουν τη Γάζα

Αεροπορική επίθεση με στόχο στόχους της Χαμάς στη Γάζα είναι σε εξέλιξη.

Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου στη Γάζα.

Ο ισραηλινός στρατός

ανέφερε σε σύντομη ανακοίνωση ότι πολλές «δεκάδες από τα μαχητικά αεροσκάφη (του) πλήττουν αυτή στιγμή αριθμό στόχων» της Χαμάς.

Tο ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς εξαπέλυσε το πρωί του Σαββάτου τη μεγαλύτερη επίθεση στο Ισραήλ εδώ και χρόνια, σε μια αιφνιδιαστική κίνηση που συνδύασε ενόπλους που πέρασαν τα σύνορα, με ένα βαρύ μπαράζ εκτόξευσης ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας.

Τουλάχιστον πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους και 100 τραυματίστηκαν σύμφωνα με τους Times of Israel από την διπλή επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς τα ξημερώματα, τη μεγαλύτερη επίθεση κατά του Ισραήλ εδώ και χρόνια, με κάποιους Ισραηλινούς να κατηγορούν τις Αρχές ότι πιάστηκαν στον ύπνο.

Σύμφωνα με το news18.com η Χαμάς έχει απαγάγει 35 στρατιώτες και πολίτες.

Το σημερινό επεισόδιο σηματοδοτεί μια άνευ προηγουμένου διείσδυση ενόπλων της Χαμάς στο Ισραήλ από τη Γάζα και είναι η σοβαρότερη κλιμάκωση μετά τον 10ήμερο πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς το 2021.

Iron Dome interceptions#Israel

Keywords
Τυχαία Θέματα