Ανακρίτρια μηνύει δημοσιογράφο με φόντο Προβόπουλο

Συνελήφθη και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στο αυτόφωρο η δημοσιογράφος και διαχείστρια του directnews.gr, Δέσποινα Μπρούσαλη έπειτα από μήνυση που κατατέθηκε από την ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη, η οποία διενεργούσε ανάκριση στην υπόθεση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για την Proton Bank.

Η δημοιογράφος συνελήφθη με παραπλανητικο τρόπο, στα όρια της νομιμότητας, από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

η οποία αφού της ζήτησε τηλεφωνικά να πάει στη ΓΑΔΑ για να καταθέσει ως μάρτυρας σε μία υπόθεση τελικώς τη συνέλαβε.

Το directnews με το δημοσίευμά του άσκησε σκληρή κριτική στην ανακρίτρια κα Χατζάκη για τον τρόπο που περάτωσε την ανάκριση χωρίς να λάβει στοιχεία που όπως λέει προέκυπταν από εισαγγελική έρευνα. Όπως έχει αποκαλύψει το HOT DOC ο εισαγγελέας Γιώργος Καλούδης μετά από καταγγελίες του βουλευτή Μιχάλη Καρχιμάκη έκανε έρευνα για τον τρόπο που πουλήθηκε η Proton Bank στο Λαυρεντιάδη. Κατά τη διάρκεια της εισαγγελικής έρευνας στη διάθεση του εισαγγελέα Καλούδη περιήλθε πόριμα της ΤτΕ στο οποίο φαινόταν ότι οι αρμόδιες επιτροπες και ατ στελέχη της ΤτΕ, δεν είχαν εγκρίνει την αγορά της Proton Bank από το Λαυρεντιάδη.

Παρόλα αυτά, με απόφαση του διοικητή της ΤτΕ Γιώργου Προβόπουλου και ομάδας στελεχών της Τράπεζας η Proton πέρασε από την Τράπεζα Πειραιώς στο Λαυρεντιάδη. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Γιώργο Καλούδη υπήρχαν ευθύνες της ΤτΕ, γι αυτή την αγοραπωλησία και έτσι διαβίβασε τα συμπεράσματά της έρευνάς του στην ανακρίτρια ζητώντας τη συσχέτιση της δικογραφίας του με τη δικογραφία Λαυρεντιάδη.

Η ανακρίτρια, δεν συσχέτισε τις δικογραφίες αλλά φαίνεται να έχει επιστρέψει το συγκεκριμένο κομμάτι της δικογραφίας, σε εισαγγελέα. Παρά τη μη συσχέτιση των δύο υποθέσεων η ανακρίτρια κάλεσε στέλεχος της ΤτΕ την κα Ζάκα η οποία απεφάνθη για την αγοραπωλησία της Τράπεζας. Και στη συνέχεια ζήτησε από τους συνηγόρους του προφυλακισμένου επιχειρηματία να υπογράψουν το πέρας της ανάκρισης.

Μετά την εξέλιξη του διαχωρισμού της μη συσχέτισης των δικογραφιών, η υπόθεση εξέτασης των ποινικών ευθυνών του Προβόπουλου καια των στελεχών της ΤτΕ φαίνεται να μετατοπίζεται προς το μέλλον και η δικογραφία Λαυρεντιάδη έχει κλείσει χωρίς να ακουμπά το θέμα ευθύνες της ΤτΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα