Από τα Απορρίμματα στον Θησαυρό: «Πράσινα» μαθήματα για Κωφούς και Βαρήκοους Μαθητές Νηπιαγωγείου

Το Ειδικό Νηπιαγωγείο Κωφών και Βαρηκόων Αργυρούπολης έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος «Erasmus+ “Από τα Απορρίμματα στο Θησαυρό: Σχέδια Μαθημάτων Ανακύκλωσης για Κωφούς και Βαρήκοους Μαθητές Νηπιαγωγείου».

Σκοπός τoυ προγράμματος είναι η δημιουργία ενός πλήρους εκπαιδευτικού προγράμματος το οποίο θα μυήσει τα κωφά και με προβλήματα ακοής νήπια στην διαδικασία της ανακύκλωσης και περιβαλλοντικής διατήρησης εν γένει, χρησιμοποιώντας σύγχρονα εκπαιδευτικά τεχνολογικά εργαλεία, εκπαιδευτικό παραμύθι και εκπαιδευτικό

παιχνίδι.

Το υλικό που έχει δημιουργηθεί από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα βοηθήσει εκπαιδευτικούς της ειδικής αλλά και της γενικής εκπαίδευσης (για παράδειγμα στην Ενότητα “Φροντίζω το Περιβάλλον” του προγράμματος Εργαστηρίων Δεξιοτήτων), καθώς δίνονται σχέδια μαθημάτων και πολλά επιπλέον ψηφιακά υλικά, ώστε να οργανώσουν καλύτερα το μάθημα τους και βέβαια να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης των κωφών και ακουόντων παιδιών.

Το υλικό αυτό δύναται να βοηθήσει και εκπαιδευτικούς που διδάσκουν ακούοντα παιδιά, καθώς έχει πολύ καλή οπτικοποίηση των πληροφοριών, όπως άλλωστε απαιτείται στην εκπαίδευση των κωφών παιδιών. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και από γονείς οι οποίοι θα έχουν πρόσβαση στο απαραίτητο λεξιλόγιο και θα μπορούν να το επικοινωνήσουν με τα κωφά παιδιά τους. Επιπλέον, το υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ενταξιακά σχολικά προγράμματα γενικών σχολείων όπου φοιτούν κωφοί και ακούοντες μαθητές (Τμήματα Ένταξης, παράλληλη στήριξη). Η οπτικοποιημένη παρουσίαση του περιεχομένου, του λεξιλογίου και των ψηφιακών εφαρμογών θα διευκολύνει την αμφίδρομη επικοινωνία κωφών και ακουόντων μαθητών και εκπαιδευτικών. Έμφαση δίνεται στoυς  τρεις άξονες για την βιώσιμη συμπεριφορά των πολιτών: «Μειώστε, επαναχρησιμοποιήστε κι ανακυκλώστε».

Διαβάστε αναλυτικά όλες τις πληροφορίες και το εκπαιδευτικό υλικό στην ιστοσελίδα του προγράμματος κάνοντας κλικ εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα