Αποσύρει υπουργούς – Δεν ξέρει αν στηρίζει την κυβέρνηση

Αναταραχή στους κόλπους της κυβέρνησης και έντονες διαφωνίες στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ, φέρνει η κατά πλειοψηφία των βουλευτών και των κορυφαίων στελεχών της, απόφαση να αποσυρθούν από την κυβέρνηση οι τέσσερις, προερχόμενοι από το κόμμα, υπουργοί.

Μέχρι στιγμής, ο Φώτης Κουβέλης δεν έχει αποασίσει αν θα θα συνεχίσει να παρέχει

στήριξη στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, έχει ενημερώσει το στενό του περιβάλλον, ότι την προσεχή Τετάρτη θα ανακοινώσει την απόφασή του για τον αν θα παρέχει ανοχή στην κυβέρνηση Σαμαρά ή θα αναλάβει το ρόλο του αντιπολιτευόμενου.

Η απόφαση της ΔΗΜΑΡ να αποσύρει τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρίθμισης Αντώνη Μανιτάκη, δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη και τους υφυπουργούς Παιδείας και Υγείας, Θεόδωρο Παπαθεοδώρου και Φωτεινή Σκοπούλη, φαίνεται πως έχει προκαλέσει ρήγματα και στο εσωτερικό του κόμματος. Ήδη από το πρωί της Παρασκευής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου εξέφραζε μιλώντας σε πρωινές εκπομπές, την άποψη ότι η ΔΗΜΑΡ πρέπει να παραμείνει στην κυβέρνηση και μάλιστα ενισχυμένη. Στο ίδιο κλίμα και οι δηλώσεις του Γρηγόρη Ψαριανού, με αφορμή τις οποίες ο Γεράσιμος Γεωργάτος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, δήλωσε πως «η κάθετη στάση ορισμένων στελεχών της ΔΗΜΑΡ ήταν λάθος».

Την έντονη διαφωνία του με την απόφαση του κόμματος εξέφρασε και ο Νίκος Μπίστης. Ο βουλευτής έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. «Ο Κουβέλης ολοκλήρωσε σήμερα τον παραλογισμό που ξεκίνησε πριν δυο βδομάδες ο Σαμαράς. Και οι δυο χωρίς σχέδιο, χωρίς ψυχραιμία έβαλαν την χώρα σε περιπέτεια. Ξέρω ότι ορισμένοι θα ψάξετε τα «βαθύτερα αίτια» και θα αναλωθείτε σε αναλύσεις. Ματαιοπονείτε. Οι Αγγλοι το λένε «It is the short answer». Ο Σημίτης το είπε αλλιώς: «ελπίζω να έχουν μυαλό όσοι χειρίζονται την υπόθεση». Ο Βενιζέλος ήταν φωνή λογικής. Μπορούμε να διαφωνούμε μαζί του σε πολλά, αλλά οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε ότι σε όλη την διάρκεια της κρίσης δεν έπαιξε με την σταθερότητα της χώρας. Λυπάμαι για την στάση της ΔΗΜΑΡ, που βολοδέρνει και όποια και αν είναι η τελική της επιλογή (π.χ. ανοχή) έχασε το τραίνο και το φάντασμα της κατάληξης του Καρατζαφέρη πλανάται πάνω της».

Keywords
Τυχαία Θέματα