Ασφαλή διαδρομή για αμάχους για τρεις ώρες, ανακοίνωσε το Ισραήλ

Στην τελευταία του ενημέρωση για τις εκκενώσεις, εκπρόσωπος των ισραηλινών δυνάμεων υποστήριξε ότι οι άμαχοι που παραμένουν στη βόρεια Γάζα πρέπει να κατευθυνθούν νότια μεταξύ 10:00 και 13:00 τοπική ώρα (07:00 και 10:00 GMT).

Ανέφερε πως θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν ένα μόνο διάδρομο από τη Μπέιτ Χανούν προς την Χαν Γιουνίς υποστηρίζοντας πως ο στρατός δεν θα στοχεύει τη διαδρομή κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών.

Νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός

υποστήριξε πως έπληξε περισσότερους από 100 στρατιωτικούς στόχους στη Γάζα. Επίσης, ισχυρίζεται πως η Χαμάς προσπαθεί να σταματήσει τους αμάχους να φύγουν από τη βόρεια Γάζα προς τα νότια κατηγορώντας την οργάνωση για «έλλειψη οποιασδήποτε αξίας για την ανθρώπινη ζωή».

Και Ισραηλινοί αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω του πολέμου

Στη φωτογραφία ορισμένοι φορτώνουν τα υπάρχοντά τους σε ένα λεωφορείο, καθώς φεύγουν από την πόλη Σντερότ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

Δύσκολη για κάθε στρατιωτικό η επιχείρηση σε τόσο πυκνή αστική περιοχή

Ισραηλινοί στρατιώτες παραμένουν συγκεντρωμένοι κοντά στη Γάζα πριν τη χερσαία επίθεση. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, Τζόναθαν Κόνρικους, η περιοχή γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας είναι γεμάτη με «εκατοντάδες χιλιάδες ισραηλινές μονάδες» που προετοιμάζονται για διάφορες αποστολές.

Με φόντο την κατακραυγή, ο ίδιος ισχυρίστηκε πως κορυφαία προτεραιότητα είναι η διάσωση των Ισραηλινών ομήρων από τη Γάζα, οι οποίοι «πιθανότατα κρατούνται υπόγεια σε διάφορες τοποθεσίες». «Είναι εξαιρετικά δύσκολο για κάθε σύγχρονο στρατιωτικό να πολεμήσει σε μια τόσο πυκνή αστική περιοχή», είπε.

«Γνωρίζουμε ότι η Χαμάς διαθέτει ένα περίτεχνο δίκτυο σηράγγων τόσο για αμυντικούς όσο και για επιθετικούς σκοπούς, που σίγουρα θα επιδεινώσει την πολυπλοκότητα των μαχών και είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό», είπε.

«Οι πρόοδοι θα είναι αργές και θα είμαστε προσεκτικοί, αλλά είμαστε πολύ αποφασισμένοι να φτάσουμε στους τρομοκράτες της Χαμάς που αυτή τη στιγμή κρύβονται κάτω από τους αμάχους μας στα τούνελ» πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα