Χανιά: Απειλές του αξιωματικού στελέχους της ΝΔ κατά τη σύλληψή του – «Θα σε γ… – Σου ετοιμάζω την κάσα»

Οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη για τον πρόεδρο της Ένωσης αστυνομικών Χανίων και Διοικητή ΒΟΑΚ Χανίων, ο οποίος συνελήφθη την Κυριακή καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο έχει εμπλακεί σε υπόθεση διαφθοράς ενώ υπενθυμίζεται ότι είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, υμνητής του Κυριάκου Μητσοτάκη και παραλίγο υποψήφιος βουλευτής στα Χανιά.

Η ανακοίνωση

της ΕΛΑΣ αναφέρει ότι ο αξιωματικός κατά την επιχείρησης σύλληψής δεν συνεργάστηκε αλλά «οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν να συνεργαστούν, με τον αξιωματικό να απευθυνθεί υβριστικές και υποτιμητικές εκφράσεις στους αστυνομικούς και στον δικαστικό λειτουργό».

Ο εισαγγελέας ήδη από τη Δευτέρα του έχει απευθύνει τις κατηγορίες της εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και της δωροδοκίας. Σύμφωνα με το zarpanews.gr, oι κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία και αναμένεται να απολογηθούν, την Τέταρτη. Μέχρι τότε παραμένουν κρατούμενοι, ενώ την Τετάρτη θα αποφασιστεί αν θα προφυλακιστούν η όχι.

Πως έφτασαν στη σύλληψη του διεφθαρμένου αστυνομικού

Το ποσό παρέλαβαν ο αστυνομικός μαζί με τον γιο του και μπήκαν μέσα στο σπίτι. Αμέσως οι αστυνομικοί που επιτηρούσαν την είσοδο της πολυκατοικίας έφτασαν έξω από το σπίτι και του ζήτησαν να ανοίξει την πόρτα προκειμένου να γίνει έρευνα. Παρά τις εκκλήσεις, παρουσία εισαγγελέα, αρνιόταν να ανοίξει, κι όταν μετά από ώρα άνοιξε τελικά, φώναζε, έβριζε και απειλούσε τους παρισταμένους ότι θα μπλέξουν και δεν ξέρουν με ποιον τα έχουν βάλει.

Μάλιστα έφτασε μέχρι και να απωθήσει βίαια αξιωματικό, λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Θα έρθω στο σπίτι σου μ@@@ και θα σε γ@@@ και εσένα και τα παιδιά σου. Δεν ξέρεις με ποιον τα έβαλες. Σου ετοιμάζω την κάσα».

Επίσης, απευθύνθηκε χυδαία και στη δικαστική λειτουργό που παρίστατο κατά την έρευνα, λέγοντάς της «Άμα εσύ είσαι δικαστικός, εγώ είμαι…», επιδεικνύοντας τα γεννητικά του όργανα.

Κατά την έρευνα στο σπίτι του αξιωματικού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 9.910 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ κατά τις έρευνες στο γραφείο της δουλειάς του και σε χρηματοκιβώτιο ιδιοκτησίας του στο Τ.Α.Ε. δεν βρέθηκε τίποτα.

Σύμφωνα με το zougla.gr πρόκειται για τον πρόεδρο της Ένωσης αστυνομικών Χανίων και Διοικητή ΒΟΑΚ Χανίων, Νικόλα Ξανθουδάκη. Ο ίδιος είναι ιδιαίτερα ενεργός στα Social Media, και οι περισσότερες -αν όχι όλες- οι αναρτήσεις του σχετίζονται με την στήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία.

Μάλιστα, ο ίδιος, θα ήταν, υποψήφιος Πολιτευτής με την ΝΔ στο Νομό Χανίων, γεγονός που επιβεβαίωσε μετά τη σύλληψη του, και ο κ. Ζερβός με δήλωσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα