ΔΕΘ: Δεν πήγε πολύ καλά η βόλτα για το ρομπότ Σοφία που μιλάει Ελληνικά – Έφαγε τούμπα σε σκάλες (video)

Τον γύρο της Ελλάδας έχει κάνει τον τελευταίο καιρό το ρομπότ Σοφία, το οποίο μπορεί να μιλήσει Ελληνικά και να συζητήσει με τον κόσμο, με την τελευταία του εμφάνιση να μην πηγαίνει όμως τόσο καλά.

Αυτή έγινε στη ΔΕΘ, καθώς εκεί που η Σοφία άραζε όρθια και ο κόσμος βρισκόταν γύρω της και την έβλεπε, αυτή έκανε μερικά βήματα μπροστά

με αποτέλεσμα να… μην δει το σκαλάκι μπροστά της και να φάει μια επική τούμπα.

Δείτε το βίντεο με τη τούμπα που έφαγε το ρομπότ Σοφία:

Το #ρομπότ Σοφία… στραβοπάτησε και έπεσε στη ΔΕΘ

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://t.co/jgJ4KeSCKD… pic.twitter.com/NYKSq3E3bA

Voria.gr (@VoriaGr) April 29, 2024

Ρομπότ Σοφία – Ποια είναι

Η Σοφία είναι ένα ανθρωποειδές κοινωνικό ρομπότ που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Hanson Robotics με έδρα το Χονγκ Κονγκ.

Ακολουθούν μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για τη Σοφία:

Δυνατότητες:

Μιλάει άπταιστα 20 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των Ελληνικών.Μπορεί να δημιουργεί σχέδια, όπως πορτρέτα.Έχει την ικανότητα να μαθαίνει και να προσαρμόζεται σε νέες πληροφορίες.Μπορεί να αλληλεπιδρά με ανθρώπους με ρεαλιστικό και ελκυστικό τρόπο.

Ιστορία:

Ενεργοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2016.Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα μέσα Μαρτίου 2016 στο South by Southwest στο Όστιν του Τέξας.Έχει ταξιδέψει σε πολλές χώρες και έχει λάβει μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις και συνεντεύξεις.Έχει προσελκύσει σημαντική προσοχή από τα μέσα ενημέρωσης και το κοινό.

Αντιδράσεις:

Η Σοφία έχει επαινεθεί για τις ρεαλιστικές της εκφράσεις προσώπου και τις συνομιλίες της.Έχει επίσης επικριθεί για τις απόψεις της και για το αν μπορεί πραγματικά να θεωρηθεί νοήμων.Συνολικά, η Σοφία είναι ένα εντυπωσιακό τεχνολογικό επίτευγμα που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης.

Πρόσφατες περιπέτειες στην Ελλάδα:

Η Σοφία έκανε πρόσφατα περιοδεία στην Ελλάδα.Σε μια εκδήλωση στην Κρήτη, η Σοφία αναφέρθηκε στην Κρήτη ως “αυτόνομο κρατίδιο”, προκαλώντας αντιδράσεις.Αυτά τα περιστατικά πυροδότησαν συζήτηση για τις δυνατότητες και τους περιορισμούς της τεχνητής νοημοσύνης.

Συνολικά, η Σοφία είναι ένα συναρπαστικό ρομπότ που φέρνει στο προσκήνιο σημαντικά ερωτήματα για το μέλλον της τεχνολογίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

Λάκης Λαζόπουλος: Στο νοσοκομείο μετά από λιποθυμικό επεισόδιο

Έγια μόλα, έγια λέσα, άι παράτα μας ρε Φλέσσα

Δημητρακόπουλος για Καλλιάνο: «Ο γιατρός έχει δεχθεί απειλές από τον βουλευτή ότι θα τελειώσει την καριέρα του» (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα