Διεθνή ΜΜΕ απορούν με την αποφυλάκιση των τριών βουλευτών της Χ.Α.

Την έκπληξή τους, για την απόφαση εισαγγελέων και ανακριτών να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις από τους κατηγορούμενους βουλευτές της Χρυσής Αυγής (Η. Κασιδιάρης, Η. Παναγιώταρος και Ν. Μίχος), εκφράζουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης

Ο ανταποκριτής του BBC στην Αθήνα, Μαρκ Λόουεν σχολίασε ότι «το γεγονός ότι αφέθηκαν ελεύθεροι πριν τη δίκη οι τρεις κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα εγείρει ερωτήματα για το κατά πόσο η δίωξη σε βάρος τους είναι καλά τεκμηριωμένη από την κυβέρνηση ενώ επεσήμανε ότι εάν τελικά καταδικαστούν βουλευτές της Χ. Α, θα χάσουν τις έδρες τους στη Βουλή, οδηγώντας σε εκλογές στις συγκεκριμένες περιφέρειες και σε διάλυση του νεοναζιστικού κόμματος, όπως ελπίζει η κυβέρνηση Σαμαρά».

Το Reuters κάνει λόγο για απόφαση έκπληξη και τονίζει ότι αυτό περιπλέκει τις προσπάθειες της κυβέρνησης να πατάξει το κόμμα της Χρυσής Αυγής, μετά τη δολοφονία, από υποστηρικτή του, του αντιφασίστα ράπερ τον περασμένο μήνα. Αναφέρει, επίσης, ότι ήταν μαραθώνια η διαδικασία των απολογιών των τεσσάρων κατηγορούμενων βουλευτών της Χ.Α. ενώπιον του ανακριτή, καθώς διήρκεσε πάνω από 18 ώρες.

Το αραβικό δίκτυο Al Jazeera και η γερμανική εφημερίδα Deutsche Welle κάνουν λόγο για μια αιφνιδιαστική απόφαση.

Με τίτλο «Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής απροσδόκητα αφέθηκαν ελεύθεροι πριν τη δίκη τους» η ισραηλινή εφημερίδα Ηaaretz αναφέρει ότι η σχετική απόφαση προκαλεί ερωτήματα για το κατά πόσο ισχυρά τεκμηριωμένη είναι η υπόθεση.

Το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press τονίζει ότι δεν επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση στον Ηλία Παναγιώταρο και το Νίκο Μίχο, παρά μόνο απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα