Δημοσκόπηση Pulse: Ανοδος ΣΥΡΙΖΑ, έπιασε το ΠΑΣΟΚ στη 2η θέση

Σε μια νεα δημοσκόπηση – αυτή της Pulse, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Σκάι, εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφει κέρδη μετά το συνέδριο και να φτάνει το ΠΑΣΟΚ, που «έγραψε» οριακές απώλειες, στην εκτίμηση ψήφου.

Στην πρόθεση ψήφου των εθνικών εκλογών επί του συνόλου του δείγματος, και

στο ερώτημα αν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εθνικές εκλογές τι θα ψηφίζατε, το 29,5% θα ψήφιζε ΝΔ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ φαίνεται να «κονταροχτυπιούνται» συγκεντρώνοντας το ίδιο ποσοστό, 12%. Να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει οριακή άνοδο 0,5% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση.

Στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να έχουν τους πιο αποφασισμένους ψηφοφόρους – το 82% όσων δηλώνουν ότι προτίθενται να τους ψηφίσουν λένε ότι θα πάνε οπωσδήποτε στην κάλπη, ενώ στο ΠΑΣΟΚ, το ποσοστό εκείνων που αναφέρουν ότι θα πάνε οπωσδήποτε να ψηφίσουν πέφτει στο 76%, με ένα 17% να δηλώνει ότι «μάλλον» θα πάει στις κάλπες.

Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,5%, η Ελληνική Λύση με 7%, η Νίκη με 3%, ενώ Σπαρτιάτες, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά συγκεντρώνουν 2,5%. Το ΜέΡΑ25 συγκεντρώνει 2%. Οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 13%.

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδυναμώθηκε μετά το συνέδριο, σύμφωνα με το 56% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση. Στο ίδιο μήκος κύματος, το 34% λέει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «βγήκε» αποδυναμωμένος.

Ωστόσο, στα δείγματα που ελήφθησαν από ανθρώπους που προτίθενται να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, το 45% υποστηρίζει ότι το κόμμα «βγήκε» ενισχυμένο μετά το συνέδριο.

Παράλληλα, το 58% αναφέρει ότι ενισχύθηκε η εικόνα του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ, το 41% πως το στάτους του Αλέξη Τσίπρα παρέμεινε στα ίδια επίπεδα, παρά την τοποθέτηση στο συνέδριο της «Καθημερινής».

Τι λένε οι πολίτες για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ακόμη, το 52% δηλώνει πως το νομοσχέδιο για την ίδρυση και λειτουργία μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ, το 42% εκφράζει αντίθεση σε αυτήν την προοπτική.

Αναφορικά με τις καταλήψεις σε ΑΕΙ της χώρας, το 34% λέει «σίγουρα διαφωνώ», το 19% «μάλλον διαφωνώ», το 21% «σίγουρα συμφωνώ» και το 19% «μάλλον συμφωνώ».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημοσκόπηση Pulse, Ανοδος ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ,dimoskopisi Pulse, anodos syriza, pasok