Δημοσκόπηση: Δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ – Μονοψήφιο το ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου (Πίνακες)

Τι έδειξαν οι έρευνες Metron Analysis στη νέα δημοσκόπηση για λογαριασμό του Mega, ενόψει των ευρωεκλογών. Δύο στους τρεις ψηφοφόρους φέρεται να θεωρούν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα πολιτικής σταθερότητας, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις ευρωεκλογές.

Ειδικότερα, η νέα δημοσκόπηση

καταγράφει διαφορά 16,9 ποσοστιαίων μονάδων υπέρ της ΝΔ που ανεβαίνει στο 32,3%. Στην εκτίμηση ψήφου το κυβερνών κόμμα από το 31,4% που είχε στην προηγούμενη μέτρηση συγκεντρώνει 32,3%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει επίσης τα ποσοστά του στο 15,4% (από15,1%) ενώ το ΠΑΣΟΚ πέφτει μία μονάδα και βρίσκεται στο 13% από το 12% της προηγούμενης μέτρησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 35% στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, με τον Στέφανο Κασσελάκη στο 9%.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ είναι καθαρά πρώτη με 28,8% σκαρφαλώνοντας μάλιστα πάνω από δύο μονάδες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 12,8%( +μία μονάδα).

Το ΠΑΣΟΚ καταγράφει για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό μονοψήφιο νούμερο (9,9%).

Σε ό,τι αφορά την τέταρτη θέση, η Metron Analysis δείχνει το ΚΚΕ σε μονοψήφιο ποσοστό, αλλά μπροστά από την Ελληνική Λύση, που εμφανίζει απώλειες σχεδόν 1,5 μονάδας στη συγκεκριμένη μέτρηση. Πλην της Νίκης και των Σπαρτιατών, όλα τα κόμματα της δεξιάς πέραν της ΝΔ καταγράφουν απώλειες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου χάνει μία μονάδα και πέφτει στο 1,4%. Έχει ενδιαφέρον ότι η εταιρεία -που είχε καταγράψει τους Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου στο 0,8% τον Μάρτιο- τους βρήκε τώρα στο 1,6%.

Οριακές απώλειες εμφανίζει η Πλεύση Ελευθερίας, παρά το γεγονός ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου εμφανίζεται τρίτη στη δημοφιλία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, μετά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης μένει στην τέταρτη θέση και ο Στέφανος Κασσελάκης ξεπέρασε τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Παράλληλα, ανεβαίνει το ενδιαφέρον για τις ευρωεκλογές -φτάνει πλέον το 66% από 61% τον Μάρτιο.

Μεγαλύτερο πρόβλημα η ακρίβεια

Η ακρίβεια εξακολουθεί να θεωρείται μακράν το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους πολίτες, ωστόσο η τάση είναι ελαφρά πτωτική σε σχέση με τον Μάρτιο. Ωστόσο, οι εντυπώσεις για την πολιτική της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού παραμένουν εξαιρετικά αρνητικές -οι 7 στους 10 δεν την κρίνουν θετικά- ενώ παραμένουν πολύ ψηλά οι αρνητικές γνώμες για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Η κυβέρνηση κερδίζει δύο μονάδες στην αξιολόγηση των πολιτών και ο πρωθυπουργός τέσσερις, αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση ανεβαίνει επίσης τέσσερις μονάδες και ο Στέφανος Κασσελάκης τρεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Αυτές οι 6 περιοχές κινδυνεύουν με πλημμύρες – Τι είναι ο περιβόητος αεροχείμαρρος (video)

Παπανώτας: Η πρώτη αντίδραση – Καρφιά σε Μπεκατώρου και Κασσελάκη (video)

Αρχαιολόγος της Ολυμπίας καταγγέλλει τους διοργανωτές Αφης της Ολυμπιακής Φλόγας

Πάτρα: Αυτό είναι το βίντεο που ανέβασε ο 7χρονος στο TikTok με τον άγριο ξυλοδαρμό 9χρονου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημοσκόπηση, Δεύτερος, ΣΥΡΙΖΑ – Μονοψήφιο, ΠΑΣΟΚ, Πίνακες,dimoskopisi, defteros, syriza – monopsifio, pasok, pinakes