«Είμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» λέει ο υφυπ. Εσωτερικών της Κύπρου

Για δραματικές ώρες στην Κύπρο έκανε λόγο ο υφυπουργός Εσωτερικών της χώρας, Σωκράτης Χάσικος, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1. «Είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης γιατί από τη μία αν δεν εγκριθεί από τη Βουλή αυτό που ζήτησε το Eurogroup θα

οδηγηθούμε σε χρεοκοπία», αλλά με το «ναι» θα οδηγηθούμε σε οικονομικό αδιέξοδο», δήλωσε ο ο κ. Χάσικος.

Ο υφυπουργός εξέφρασε παράλληλα, την άποψη ότι δεν θα εγκριθεί από το κοινοβούλιο το σχέδιο του «κουρέματος» των καταθέσεων.

Τσαπατσουλιά σύμφωνα με το Forbes η απόφαση του Eurogroup
Στο μεταξύ, «τσαπατσουλιά» μεγαλύτερου μεγέθους και από την κατάρρευση της τράπεζας Lehman Brothers χαρακτηρίζει το περιοδικό Forbes την απόφαση του Eurogroup για το «κούρεμα» των κυπριακών καταθέσεων.

Το περιοδικό συγκρίνει την απόφαση του Eurogroup με την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2009 και τη βεβιασμένη απόφαση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, το οποίο αναπαράγει σήμερα το «ΈΘΝΟΣ»: «Τουλάχιστον ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Χανκ Πόλσον που χειρίστηκε την υπόθεση της Lehman Brothers το 2009 είχε μια δικαιολογία. Πανικοβλημένος από την ταχύτητα της κατάρρευσης της Lehman, δεν είχε χρόνο για δεύτερες σκέψεις. Κάτι που δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς και για το- υπό γερμανική ηγεσία- γκρουπ των Ευρωπαίων αξιωματούχων που σχεδίασαν το πακέτο διάσωσης της Κύπρου, το οποίο συμφωνήθηκε αυτό το σαββατοκύριακο».

Keywords
Τυχαία Θέματα