Ειρήνη Χαραλαμπίδου: “Πιθανή άμεση ή έμμεση παραπλάνηση του Κράτους από τον κ. Μπουλούτα”

Την αντίδραση της βουλευτού του ΑΚΕΛ, Ειρήνης Χαραλαμπίδου προκάλεσε η απάντηση του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου της Marfin Popular Bank, Ευθύμιοy Μπουλούτα, αναφορικά με το πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ που του επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου για παραπλανητικές δηλώσεις σχετικά με την κατάσταση ρευστότητας της Τράπεζας.

“Με έκπληξη, έχω διαβάσει την απάντηση του κ. Μπουλούτα ως προς την απόφαση επιβολής σε αυτόν διοικητικού προστίμου ύψους €100,000 από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σε σχέση με δήλωση που έκανε στις 28 Σεπτεμβρίου 2011 σύμφωνα με την οποία «η Λαϊκή Τράπεζα είναι υγιής και έχει ρευστότητα», ενώ μία μέρα προηγουμένως, στις 27 Σεπτεμβρίου 2011, η Λαϊκή Τράπεζα αποτάθηκε στον ELA”, αναφέρει σε δήλωσή της η κα Χαραλαμπίδου και συμπληρώνει ότι “ο κ. Μπουλούτας έχει κάθε δικαίωμα να προσβάλει την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στα αρμόδια κυπριακά δικαστήρια. Το να αναφέρει όμως ότι «…και αυτή η πράξη ενός οργάνου της Κυπριακής Δημοκρατίας θα κριθεί ως προς την καλοπιστία, τη σκοπιμότητά και τη νομιμότητα της, στο πλαίσιο της Διεθνούς Διαιτησίας…» στερείται κάθε σοβαρότητας και είναι μια ακόμη πρόκληση”.

Στη συνέχεια η κα Χαραλαμπίδου αναφέρει ότι ο κ. Μπουλούτας στις 22 Νοεμβρίου 2011, απευθύνθηκε με επιστολή του στο Υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας να κάνει χρήση η Λαϊκή Τράπεζα κάνει χρήση του, προς ψήφιση Νόμου περί Διαχείρισης Χρηματοοικονομικών Κρίσεων του 2011. Και επιπλέον να εγγυηθεί η κυπριακή Δημοκρατία για την έκδοση του μετοχικού κεφαλαίου της Λαϊκής μεταξύ €1- €1.5 δις, προκειμένου η Λαϊκή να καλύψει τις κεφαλαιουχικές της ανάγκες.

Επομένως, αναρωτιέται η κα Χαραμπίδου, όταν ο κ. Μπουλούτας έκανε τις δηλώσεις του στις 28 Σεπτεμβρίου 2011, “δεν είχε υπόψη του αυτές τις πολύ σοβαρές ανάγκες της Λαϊκής Τράπεζας όπως προκύπτουν από την επιστολή του στο Υπουργείο Οικονομικών μόλις μετά από λίγες εβδομάδες, στις 22 Νοεμβρίου 2011”; Όπως επίσης και το γεγονός ότι μόλις λίγες μέρες πριν ο ELA είχε φτάσει τα 4,6 δισ;

Η κα Χαραλαμπίδου επισημαίνει ότι θα πρέπει ο Γενικός Εισαγγελέας “να εξετάσει και πιθανή άμεση ή έμμεση παραπλάνηση του Κράτους από τον κ. Μπουλούτα μέσω αυτής της επιστολής”.

Διαβάστε σχετικά

Πρόστιμα στην Κύπρο, αρχειοθέτηση στην Ελλάδα για τη Marfin

Keywords
Τυχαία Θέματα