Έκοψε την γέφυρα συγκυβέρνησης με Ν.Δ. ο Ανδρουλάκης

Λίγες βδομάδες πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., Νίκος Ανδρουλάκης, φέρεται να μειώνει δραστικά τις πιθανότητες να σχηματίσει κυβέρνηση μαζί με τη Νέα Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, ο Ν. Ανδρουλάκης, μιλώντας

στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να δεχθώ το παιχνίδι που παίζει η ΝΔ να λέει ότι εγώ και το ΠΑΣΟΚ που θυσιάστηκε για να μείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ, θα συγκυβερνήσω με τον Βαρουφάκη. Είναι πιθανότερο να συγκυβερνήσει ο Βαρουφάκης με τον Μητσοτάκη παρά εγώ» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, «η παραχάραξη της ιστορίας κάνει τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη να έχει το θράσος να θέλει να εντάξει το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που θυσιάστηκε να μείνει η χώρα στο ευρώ και στην ευρωπαϊκή προοπτική, με τον Βαρουφάκη, πάει πάρα πολύ». Επέμεινε στη θέση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής πως η κυβέρνηση συνεργασίας πρέπει να απαρτίζεται από πρόσωπα κοινής αποδοχής. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ, τονίζοντας ότι από τον Πάτση που αγόραζε τους κόπους του ελληνικού λαού μέχρι τα απίστευτα γεγονότα της τραγωδίας των Τεμπών, όπου ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Βορίδης επιχειρηματολογούσαν ότι ήταν νόμιμη η μετάταξη του επίμαχου σταθμάρχη, αλλά η τριμελής επιτροπή που διόρισε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, την έβγαλε παράνομη, και κάλεσε τους πολίτες που δυσκολεύονται στη ζωή τους λέγοντας « Ελάτε να κάνουμε γενναίες αλλαγές ώστε να υπάρχει προοπτική για όλους. Γενναίες αλλαγές σημαίνουν ισχυρό κοινωνικό κράτος και βιώσιμη ανάπτυξη
Καυτηρίασε τους «νεο-γενίτσαρους της Νέας Δημοκρατίας», όπως είπε «να λένε ότι ήταν πάντοτε στη σωστή πλευρά της ιστορίας”. Πότε ήταν; Όταν χρεοκόπησε την Ελλάδα το 2009 με 15,5% έλλειμμα, το μεγαλύτερο παγκοσμίως; Μετά ήρθε η δανειακή σύμβαση και ο κ. Μητσοτάκης ψήφισε ό, τι και ο κ. Τσίπρας. Να χρεοκοπήσουμε, ψήφισε. Και τα λέω αυτά γιατί δεν μπορώ να δεχτώ το παιχνίδι που κάνει η Νέα Δημοκρατία να λέει ότι εγώ – και το ΠΑΣΟΚ που θυσιάστηκε για να μείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ – θα συγκυβερνήσω με τον Βαρουφάκη. Είναι πιθανότερο να συγκυβερνήσει ο Μητσοτάκης με τον Βαρουφάκη, παρά εγώ», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης..

Απέρριψε κατηγορηματικά ότι τηρεί ίσες αποστάσεις και επέκρινε έντονα την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης επικαλούμενος τα στοιχεία του ΟΟΣΑ.

«Ο ΟΟΣΑ – όχι το Politico ή οι Financial Times -σημειώνει ότι 7,4% έπεσαν οι πραγματικοί μισθοί, τα ελληνικά νοικοκυριά είναι τρίτα από το τέλος σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση σε αγοραστική δύναμη, 66% των φορολογικών εσόδων του κράτους είναι έμμεσοι φόροι επιβαρύνοντας κυρίως τους πιο φτωχούς και τη μεσαία τάξη, νέες θέσεις εργασίας των 300 και 500 ευρώ και ανάπτυξη real estate. Αυτό δεν είναι ένα βιώσιμο μοντέλο για τη χώρα» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. « Αλλά η Νέα Δημοκρατία κάνει ότι δεν καταλαβαίνει και μάλιστα κάνει λόγο για λάθος του ΟΟΣΑ. Ποιον να ακούμε; Τον κ. Μπάμπη Παπαδημητρίου; Είναι πιο έγκυροι οι οικονομολόγοι, που πήγαν στη Νέα Δημοκρατία από τα επίσημα στοιχεία διεθνών οργανισμών;» πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης δεν ξεχάσει πάντως τον «διμέτωπο» του ΠΑΣΟΚ, τόσο κατά της Ν.Δ. όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνοντας βολές εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας: «Ο κ. Τσίπρας με όλα αυτά που κάνει, προσπαθώντας να μιμηθεί το ΠΑΣΟΚ και τα συνθήματα του, γίνεται απλά ένας τυμβωρύχος του Ανδρέα Παπανδρέου».

Keywords
Τυχαία Θέματα