Ένταση στην παρέλαση – Οικογένεια Πλακιά: “Δεν αντέχεις, δεν κρατιέσαι, ο πολιτισμός και το “έλα, πάμε και όπου βγει” μας έφεραν εδώ” (Video)

Την ένταση που επικράτησε την ώρα της παρέλασης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στα Τρίκαλα, μεταξύ της οικογένειας Πλακιά και της αστυνομίας, σχολίασαν ο Νίκος και η Σοφία Πλακιά.

Διαβάστε περισσότερα: Ένταση στην παρέλαση: “Άφησαν τα παιδιά μας να καούν και εδώ κορνάρουν” – Τι καταγγέλλει η οικογένεια Πλακιά που έχασε τρία μέλη της στα Τέμπη

Λίγο μετά την παρέλαση, ο Νίκος

Πλακιάς (ένας εκ των γονέων των αδικοχαμένων παιδιών), ο οποίος παρακολούθησε τις εκδηλώσεις μαζί με τους Δημήτρη και Σοφία Πλακιά απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, δήλωσε πως «δεν περιμέναμε τέτοια, να κορνάρει η Πυροσβεστική μπροστά στους γονείς των αδικοχαμένων παιδιών».

«Ποια, η Πυροσβεστική; Τα παιδιά, τα δικά μας, καιγόντουσαν και κανείς δεν πήγε να τα βγάλει» επισήμανε και συνέχισε: «Πού πατάς κόρνα; Στη μάνα τη χαροκαμένη».

Ο ίδιος χαρακτήρισε το συμβάν «ύστατη ντροπή» και ευχαρίστησε όλους όσοι στηρίζουν τον αγώνα που δίνουν. Τόνισε, δε, πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με κανέναν από τους επισήμους που παρευρέθηκαν στην παρέλαση, εκτός της κ. Παπακώστα, η οποία ήταν απούσα μετά την έκκληση που είχαν κάνει.

Διαβάστε επίσης: Λάρισα – 25η Μαρτίου: Ξέσπασε η μητέρα της Κλαούντια που χάθηκε στα Τέμπη – Ζητά δικαιοσύνη για την κόρη της (Video)

Σοφία Πλακιά: «Έχασα παιδί, πόσο κοστίζει η ζωή του; Να μου δώσει κανείς τον τιμοκατάλογο»

Στο περιστατικό αναφέρθηκε και η Σοφία Πλακιά, μητέρα θύματος των Τεμπών, αναφέροντας ότι την ίδια στιγμή που πολλοί από τους μαθητές που συμμετείχαν στην παρέλαση δεν χαιρέτησαν τους επισήμους ως είθισται, ένας από τους Πυροσβέστες κόρναρε την ώρα που περνούσε από μπροστά τους.

«Πέρασε όλη η νεολαία και δεν γύρισε κανείς να κοιτάξει, γιατί δεν υπάρχει λόγος, το είδαμε στα πρόσωπα των παιδιών. Όταν όμως περνάει ολόκληρη η ΣΜΥ και Πυροσβεστική και προσεύχεται μπροστά τους, που πάμε;» τόνισε η κ. Πλακιά στην ιστοσελίδα trikalanews.gr, και συνέχισε:

«Δεν αντέχεις, δεν κρατιέσαι, ο πολιτισμός και το “έλα, πάμε και όπου βγει” μας έφεραν εδώ. Γι’ αυτό είμαστε αγανακτισμένοι. «Έχασα παιδί, πόσο κοστίζει η ζωή του; Να μου δώσει κανείς τον τιμοκατάλογο».

Η στιγμή της έντασης και η παρέμβαση της αστυνομίας

Υπενθυμίζεται πως στο τελευταίο κομμάτι της παρέλασης επικράτησε ένταση με την οικογένεια Πλακιά, που έχασε τα τρία της κορίτσια στο δυστύχημα των Τεμπών, να αντιδρά με αποδοκιμασίες και να καταγγέλλει έλλειψη σεβασμού από τους ενστόλους στο δράμα τους.

Οι Δημήτρης Πλακιάς, Νίκος και Σοφία Πλακιά παρακολούθησαν όλη την παρέλαση απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, ενώ πριν την έναρξη αυτή εναπόθεσαν στην εξέδρα ένα μπουκέτο λουλούδια. Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας που εκπροσώπησε την Κυβέρνηση είχε νωρίτερα συνάντηση μαζί τους.

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr η οικογένεια Πλακιά χειροκτότησε και ευχαρίστησε τη μαθητιώσσα νεολαία που δεν έστρεψε το βλέμμα της στους επισήμους, ενώ προχώρησε σε αποδοκιμασίες των Αξιωματικών της ΣΜΥ και της Πυροσβεστικής γιατί αυτοί απέδωσαν τις προβλεπόμενες τιμές.

Χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να απομακρυνθούν και οι ίδιοι εξήγησαν αργότερα πως “το μοιραίο βράδυ άφησαν τα παιδιά μας να καούν και έρχονται εδώ και κορνάρουν”.

Keywords
Τυχαία Θέματα