Επεισόδια Ρέντη: Η ομολογία του οπαδού – Οργανωμένη η επίθεση, υπήρχαν «καθοδηγητές»

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο δράστης της επίθεσης κατά του αστυνομικού στο Ρέντη που είχε σαν αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του.  Σύμφωνα με πληροφορίες είναι νεαρός  οργανωμένος οπαδός του Ολυμπιακού από το Ίλιον και συνελήφθη, την Κυριακή (10/12), ενώ  ομολόγησε πως συμμετείχε στα επεισόδια και ήταν ένας από τους 424 που είχαν προσαχθεί από την πρώτη στιγμή  στο κτήριο της ΓΑΔΑ.

Διαβάστε

επίσης–Επεισόδια Ρέντη: Συνελήφθη ο οπαδός που τραυμάτισε τον 31χρονο αστυνομικό

Πληροφορίες λένε πως ο δράστης δήλωσε πως υπήρχαν άτομα που είχαν σχέδιο και έδιναν κατευθυντήριες γραμμές στις ομάδες την βραδιά της επίθεσης, γεγονός που φανερώνει πως ήταν κάτι οργανωμένο.

Υπενθυμίζεται πως, όπως έχει γίνει γνωστό, τη νύχτα των επεισοδίων χούλιγκανς έριξαν πάνω από 10 φωτοβολίδες.

Σύμφωνα τα όσα είπε ο καθ’ ομολογίαν δράστης, η επίθεση κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ στο κλειστό γυμναστήριο ήταν οργανωμένη από ομάδα 25 ατόμων, αφού ο ίδιος πήρε εντολές – από μεγαλύτερης ηλικίας – ανθρώπους με full face για το πώς και πότε ακριβώς θα γινόταν η επίθεση στις αστυνομικές δυνάμεις από απόσταση περίπου 500 μέτρων.

Επίσης, ο 18χρονος φέρεται να σημείωσε πως μεγαλύτερης ηλικίας άτομα τού έδειξαν πώς να χρησιμοποιεί τις ναυτικές φωτοβολίδες, όπως και έκανε. Μάλιστα, ο ίδιος κατέθεσε πως είδε τον αστυνομικό «να τραυματίζεται και να γονατίζει». Αμέσως μετά την επίθεση στους αστυνομικούς, ο συλληφθείς μπήκε μέσα στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», γι’ αυτό και ήταν μεταξύ των 424 προσαχθέντων.

Στη συνέχεια, ο οπαδός  αφού μπήκε ξανά στο γήπεδο, φέρεται να περιέγραψε σε άλλα άτομα πως «έκανε επεισόδια» και πως «τραυμάτισε αστυνομικό», όπως μετέδωσε το OPEN.

Keywords
Τυχαία Θέματα