Επιστολή αγωνίας κατοίκων και φορέων της Ραχούλας – Νεράιδας – Καροπλεσίου: «Κύριε πρωθυπουργέ…»

Με αφορμή την επίσκεψη του κ. πρωθυπουργού στην Αργιθέα συντάχθηκε και παραδόθηκε επιστολή αγωνίας των κατοίκων της Ραχούλας της Νεράιδας και Καροπλεσιου ορεινών χωριών του δήμου Καρδίτσας με αίτημα την ένταξη στο πρόγραμμα αποκατάστασης των καταστροφών του “Ιανού” τμημάτων βασικών επαρχιακών οδών της περιοχής μας που παραμένουν ακόμη εκτός της εργολαβίας επιδιόρθωσης των ζημιών..

“Κύριε πρωθυπουργέ,

Με ευκαιρία την επίσκεψή σας στην Αργιθέα και στο Ανθηρό Καρδίτσας με σκοπό την παρακολούθηση και επίβλεψη των έργων αποκατάστασης των καταστροφών του Ιανού θα θέλαμε

να σας εκφράσουμε την αγωνία μας για τη μη ένταξη στο πρόγραμμα αποκατάστασης τμημάτων επαρχιακών οδών από Σαραντάπορο έως Νεράιδα, από Ίταμο έως Καροπλεσι και ο επαρχιακός δρόμος Ραχούλας-
Παλιοζογλωπίου- Ιτάμου που είναι βασικοί άξονες σύνδεσης των χωριών μας με τον υπόλοιπο κόσμο.

Οι μεγάλες καταστροφές του Ιανού στους αναφερόμενους επαρχιακούς δρόμους έχουν ήδη γνωστοποιηθεί αναλυτικά πολλές φορές εγγράφως σε όλους τους αρμόδιους φορείς του Δήμου, της περιφέρειας της αντιπεριφερειας όπως και στο αρμόδιο υπουργείο.

Παρόλα αυτά παραμένουν οι ζημιές οπως είχαν γίνει τη μέρα της μεγάλης καταστροφής. Αυτοί οι δρόμοι έχουν καταστεί πολύ επικίνδυνοι και υπάρχει πάντα πολύ μεγάλη πιθανότητα αποκλεισμού ή ακόμη και εγκλωβισμού των διερχομένων κατοίκων της περιοχής, των επισκεπτών αλλά και κτηνοτρόφων όπως και γεωργών πολλών οικισμών της κάθε κοινότητας.

Η αποκατάσταση αυτών των τμημάτων των κατεστραμμένων επαρχιακών δρόμων έμεινε εκτός της εργολαβίας αποκατάστασης χωρίς κανείς μας να γνωρίζει τον λόγο.
Κάθε προσπάθεια, που κάναμε μέχρι τώρα και ενώ έχουν περάσει δύο χρόνια από την καταστροφή, δεν απέδωσε. Έχουμε μείνει στις υποσχέσεις και σε λίγο μπαίνουμε στον τρίτο χειμώνα με κατεστραμμένους δρόμους.Τα χωριά και οι οικισμοί υποφέρουν και οι άνθρωποι διέρχονται από αυτά τα σημεία πάντα με τον φόβο του ατυχήματος.

Ζητάμε από εσάς την άμεση παρέμβασή σας ώστε να μπει όσο γίνεται γρηγορότερα ένα αίσιο τέλος στην αγωνία μας με αυτό το μεγάλο πρόβλημα.
Ζητάμε να ενταχθούν άμεσα στο πρόγραμμα αποκατάστασης ζημιών ΙΑΝΟΥ οι επαρχιακοί δρόμοι Σαραντάπορο – Νεράιδα, Ίταμος-Καροπλέσι και Ραχούλα-Παλιοζωγλόπι-Ίταμος, με επέκταση της εργολαβίας που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου αποκατάστασης, έτσι ώστε να μπορέσουμε σε πρώτη φάση να μετακινουμαστε ομαλά και χωρίς φόβο για να μπορέσουμε στην συνέχεια
να κλείσουμε και τις υπόλοιπες πληγές που άφησε πίσω της η θεομηνία.”

Επιτροπές κατοίκων Νεράιδας- Καροπλεσίου – Ραχούλας του δήμου Καρδίτσας
Μορφωτικός σύλλογος Ραχούλας
Σύνδεσμος απανταχού Καροπλεσιτών
Εξωραιστικός και μορφωτικός σύλλογος Νεράιδας
Καροπλεσίτικη λέσχη δράσεων

Keywords
Τυχαία Θέματα