Εβγαλε είδηση το Ρομπότ Σοφία: «Αυτόνομο κρατίδιο θα μπορούσε να ειναι η Κρήτη»

«Η Κρήτη θα μπορούσε να ήταν και ένα … αυτόνομο κρατίδιο»! Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, από το Ηράκλειο το ρομπότ A.I. “Σοφία”, το πιο διάσημο δημιούργημα τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο, το οποίο βρέθηκε την Κυριακή στο κλειστό γυμναστήριο της Αλικαρνασσού, στα Δύο Αοράκια.

Εκεί φιλοξενήθηκε η 3η Ολυμπιάδα Ρομποτική, σε εκδήλωση που οργάνωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής σε συνεργασία με το Υπουργείο

Αγροτικής Ανάπτυξης, την Περιφέρεια Κρήτης και την Αναπτυξιακή Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων παραβρέθηκε εκεί και το ρομπότ Σοφία, που κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.  Αναφέρθηκε στην Κρητική διατροφή και αναφερόμενη στο “το πόσο ευλογημένος τόπος είναι το νησί” και ότι “είναι παντού αυτάρκης”, πέταξε και την αναφορά ότι «η Κρήτη θα μπορούσε να ήταν και ένα… αυτόνομο κρατίδιο».

Μέχρι και πριν από μερικά χρόνια ακουγόταν ως αστείο. «Ακόμα κι αν η Κρήτη αποκλειστεί από την υπόλοιπη Ελλάδα θα μπορούσε να αυτοσυντηρηθεί»! Η συγκεκριμένη έκφραση ερχόταν απλά να επιβεβαιώσει αυτό που πολλοί λένε ακόμα και σήμερα, μεταξύ σοβαρού και αστείου, πως «τοπικιστικής είναι αυτός που θεωρεί τον τόπο του, καλύτερο από την Κρήτη»!

Και μπορεί κάποτε όλο αυτό να προκαλούσε γέλια και πειράγματα ανάμεσα στις παρέες, ωστόσο, πριν από λίγα χρόνια , υπήρχαν πολλοί που προσπάθησαν  να φέρουν στην ατζέντα την ιδέα της ανεξάρτητης Κρήτης!

Αυτοί που μεθόδευσαν αυτή την απίθανη ιστορία προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την αμάθεια ή ακόμα χειρότερα την ημιμάθεια προκειμένου να εμφανίσουν ένα ανύπαρκτο ζήτημα ως κάτι δεδομένο για το οποίο χρειάζεται να δοθεί… «άμεσα μια λύση».

Όπλα τους σε αυτή την προσπάθεια ήταν η σημαία της Κρητικής Πολιτείας και το υποτιθέμενο δημοψήφισμα που έπρεπε να γίνει το 2012, με την συμπλήρωση 100 χρόνων δηλαδή από την Ένωση της μεγαλονήσου με την Ελλάδα.

Σε κρητικά μέσα ενημέρωσης έγινε λόγος για “γκάφα” ολκής, ενώ αποκαλύφθηκε μάλισυα ότι για να βρεθεί στην Κρήτη το φημισμένο Ρομπότ, να παραστεί στις εκδηλώσεις για περίπου 4 ώρες και να απαντήσει στα ερωτήματα των δημοσιογράφων, χρειάστηκε να πληρωθούν στην ιδιωτική εταιρία που το διαχειρίζεται περίπου 15.000 ευρώ.

Στον τοπικό ραδιοφωιΝκό σταθμό του Ηρακλείου 9,84 παρουσιάστηκε ηχητικό απόσπασμα από την αναφορά του Ρομπότ Σοφία σε… «αυτόνομη Κρήτη», μαζί με επικριτικά σχόλια για αυτήν την αναφορά σε μια περίοδο που στην ευρύτερη γειτονιά υπάρχουν πολλές ανακατατάξεις σε γεωπολιτικό επίπεδο:

Κανείς δεν γνωρίζει αν αυτή η τουλάχιστον άστοχη απάντηση της Σοφίας είναι αποτέλεσμα (και) του μικροατυχήματος που είχε το πασίγνωστο ρομπότ δυο ημέρες πριν στην Θεσσαλονίκη, όπου παραβρέθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης Beyond που πραγματοποιείται στη Διεθνή Έκθεση.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο youtube και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από σειρά χρηστών, φαίνεται το ρομπότ να μην βλέπει μπροστά του το σκαλοπάτι που είχε μπροστά του με αποτέλεσμα να… σωριαστεί στο έδαφος.

Ειδήσεις σήμερα:

Εσωκομματική σφαγή στη Νέα Αριστερά φέρνουν οι ευρωεκλογές!

«Μπλούζα, τατού, καοτόνικ»: Τα συνθηματικά των αρχηγών της κόκας στον Βόλο

Μαρία Καρυστιανού για Μάτι: «Μαύρη η μέρα για τη δικαιοσύνη»

Ξέφραγο αμπέλι οι εγκαταστάσεις του ΗΣΑΠ: Γύρισαν ταινία ερωτικού περιεχομένου σε σταθμό του Ηλεκτρικού!

Keywords
Τυχαία Θέματα