Φεύγει η Wagner από το Μπαχμούτ – «Οι στρατιώτες πεθαίνουν για να κάθεστε σαν χοντρές γάτες στα πολυτελή γραφεία σας»

Την αποχώρησή τους από το Μπαχμούντ της Ουκρανίας, ανακοίνωσε σήμερα (05/05) ο επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, λόγω έλλειψης πυρομαχικών. Σοκάρουν τα βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου, με τον ιδρυτή της Wagner να στέκεται δίπλα σε δεκάδες πτώματα.

Η αποχώρηση από το έδαφος της Ανατολικής Ουκρανίας όπου μαίνονται σκληρές μάχες εδώ και μήνες, θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαΐου, με την οργάνωση μισθοφόρων να παραδίδει τη θέση της  στις δυνάμεις

των τακτικών ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, είπε ο ιδρυτής της. Σημειώνεται πως στις 9 Μαίου γίνεται η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας για την «Ημέρα της Νίκης».

Η ανακοίνωση αποχώρησης από τον Πριγκόζιν

«Δηλώνω εξ ονόματος των μαχητών Wagner, εξ ονόματος της διοίκησης Wagner, ότι στις 10 Μαΐου 2023, είμαστε υποχρεωμένοι να μεταφέρουμε θέσεις από τον οικισμό Μπαχμούτ σε μονάδες του υπουργείου Άμυνας και να αποσύρουμε τα απομεινάρια της Wagner σε στρατόπεδα επιμελητείας για να γλείψουμε τις πληγές μας», ανέφερε ο Πριγκόζιν.

Δείτε το βίντεο:

⚡️⚡️PMC “Wagner” is leaving #Bakhmut on May 10 due to “shell hunger”.

“On May 10, 2023, we are forced to hand over positions to the units of the Ministry of Defense,” – mercenary owner Prigozhin. pic.twitter.com/WcDuHDR4pw

Keywords
Τυχαία Θέματα