Γ. Ντάιζελμπλουμ: «Η Κύπρος ήταν μόνο η αρχή»…

Το μήνυμα πως το παράδειγμα της Κύπρου ίσως ακολουθήσουν κι άλλες χώρες έσπευσε να στείλει ο πρόεδρος του Eurogroup σε συνέντευξή του στο Reuters. Ο Γιέρουμ Ντάιζελμπλουμ υπογράμμισε πως η Μεγαλόνησος αποτελεί το νέο μοντέλο λύσης τραπεζικών προβλημάτων στην Ευρωζώνη, το οποίο ονόμασε ευσχήμως «μείωση ρίσκου». Ο ίδιος πρόσθεσε πως πρέπει να σταματήσει η διαδικασία οι κυβερνήσεις και οι φορολογούμενοι να πληρώνουν το κόστος και να λειτουργούν ως τελευταίο

καταφύγιο: «Αν θέλουμε να έχουμε ένα υγιή, ισχυρό χρηματοπιστωτικό τομέα, ο μόνος τρόπος είναι να πούμε: Κοίτα πήρες τα ρίσκα, πρέπει να τα αντιμετωπίσεις. Αν δε μπορείς να τα αντιμετωπίσεις, τότε δεν έπρεπε να τα πάρεις», πρόσθεσε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς ήταν λιγότερο ενθουσιώδης, υποστηρίζοντας πως ναι μεν η Κύπρος απόφυγε την καταστροφή και τη χρηματοοικονομική κατάρρευση και η Ευρωζώνη περαιτέρω αναταραχή, από την άλλη όμως ο τρόπος που επιλύθηκε το ζήτημα δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος δράσης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα