Γ. Ραγκούσης: «Συκοφαντικά ψεύδη και κινδυνολογίες από Σαμαρά για το νόμο περί ιθαγένειας»

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, αναφορικά με το νόμο περί ιθαγένειας και την επίθεση που έχει δεχθεί ο ίδιος.

Σε μήνυμα του προς την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ο κ. Ραγκούσης υπερασπίστηκε

το νόμο 3838/2010, που αφορά την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας, το οποίο αποτέλεσε δικό του δημιούργημα.

«Το δικαίωμα της ιθαγένειας για τα παιδιά των νομίμων μεταναστών όπως όλοι γνωρίζετε, το προσέφερε με πλήρη συνείδηση της ιστορικής εθνικής της ευθύνης η πλειοψηφία των προοδευτικών δυνάμεων της Βουλής των Ελλήνων, υπερψηφίζοντας τον ν. 3838/2010.

Το νόμο αυτό, οι εχθροί του καθιέρωσαν να αποκαλείται “νόμος Ραγκούση”», τόνισε ο πρώην υπουργός.

Όπως ανέφερε ο νόμος αυτός ουσιαστικά έθεσε ένα πλαίσιο κανόνων που επέβαλε επιτέλους τάξη και διαφάνεια στο εθνικά ευαίσθητο πεδίο της χορήγησης της Ελληνικής ιθαγένειας, που, καλυμμένοι πίσω από πατριωτικά προσχήματα και υποτιμητικές διαδικασίες, λυμαίνονταν μέχρι τότε ανενόχλητοι διάφοροι πολιτικοί παράγοντες, προς εξυπηρέτηση ημετέρων ή της μικροπολιτικής τους».

Ο κ. Ραγκούσης επιτέθηκε στο σημερινό πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στον πρόεδρο της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, για τα όσα υποστήριζαν εναντίον του συγκεκριμένου νόμου.
«Απίθανα συκοφαντικά ψεύδη και τερατώδεις κινδυνολογίες επιστρατεύτηκαν από τον σημερινό πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά, αρχηγό της αντιπολίτευσης τότε, και την παράταξή του, σε πλήρη συντονισμό με τους εγχώριους νεόκοπους εκπροσώπους του νεοναζισμού», υπογράμμισε ο κ. Ραγκούσης.

Ο πρώην υπουργός τόνισε ότι αισθάνεται δικαιωμένος για την ψήφιση του νόμου, κάτι που όπως σημείωσε αποδεικνύεται και από τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.

«Οι αστυνομικές επιχειρήσεις οδήγησαν μέχρι σήμερα σε 73.000 προσαγωγές για να αποδειχθεί ότι μόλις οι 4.300 από αυτούς δεν είχαν νόμιμα έγγραφα. 4.300 μετανάστες χωρίς χαρτιά, που προφανώς έρχονταν στην Ελλάδα και πριν το 2010», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα