Για τα μνημονιακά μέτρα απαιτείται το 75% των ψήφων της κυπριακής Βουλής

Τα τρία τέταρτα των ψήφων στην κυπριακή Βουλή απαιτούνται για να περάσει το «κούρεμα» των καταθέσεων και τα άλλα μνημονιακά μέτρα που αποφασίστηκαν στο Eurogroup. Γι’ αυτό κι ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης συγκαλεί το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών στις 20.30, μόλις μισή ώρα μετά από την άφιξή του στη Λευκωσία από τις Βρυξέλλες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, εξάλλου, τόνισε πως δε δικαιολογείται ο πανικός, πως το κόψιμο των καταθέσεων θα αντισταθμιστεί με άλλα μέτρα και πως διασφαλίστηκαν οι μισθοί, οι συντάξεις και οι κοινωνικές παροχές…

Αυτήν την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη στην Κεντρική Τράπεζα με τη συμμετοχή όλων των εμπορικών τραπεζών. Από την πλευρά του, το «μπαλάκι» στην κυβέρνηση και στις εποπτικές αρχές πέταξε ο Ανδρέας Αρτέμης, πρόεδρος του Συγκροτήματος Τράπεζας Κύπρου, ζητώντας ενημέρωση, ενώ τόνισε παραλλήλως πως είναι κατανοητή και δικαιολογημένη η ανησυχία της κοινής γνώμης. Ο ίδιος έκανε λόγο για οδυνηρές κι αιφνιδιαστικές εξελίξεις, καλώντας σε επίδειξη νηφαλιότητας, καθώς και σε ψύχραιμη μελέτη κι αντιμετώπιση των δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα