Η αινιγματική ανάρτηση γνωστού σεισμολόγου για τον… «γίγαντα Εγκέλαδο»

Μεγάλη συζήτηση προκάλεσε η ανάρτηση του σεισμολόγου Γεράσιμου Παπαδόπουλου στην οποία αναφέρεται στον… «γίγαντα Εγκέλαδο»..

Ο γνωστός σεισμολόγος μέσα από την ανάρτησή του καταθέτει τον προβληματισμό του για την σεισμική άπνοια που επικρατεί στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

«Ο γίγαντας Εγκέλαδος επιμένει στη σεισμική άπνοια. Τι να σκαρώνει; Υ

Γ. Αν και ο θεός των σεισμών

στην αρχαιότητα ήταν ο Ποσειδώνας, ο μέγας και κραταιός κοσμοσείστης (Όμηρος)”, έγραψε χαρακτηριστικά  ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Ο ίδιος σε διευκρινίσεις που έκανε μέσα από το newsbomb για το θέμα ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Διανύουμε μια περίοδο στην οποία έχουμε σεισμική ύφεση. Δηλαδή έχουμε συμπληρώσει ήδη δύο χρόνια χωρίς ισχυρό σεισμό στη χώρα, με μέγεθος 6 Ρίχτερ και άνω

Στην Ελλάδα κατά μέσο όρο γίνεται τουλάχιστον ένας σεισμός άνω των 6 Ρίχτερ τον χρόνο. Η εξήγηση που δίνουμε είναι ότι την περίοδο 19-21 έγιναν έξι σεισμοί άνω των 6 Ρίχτερ.

Οπότε απελευθερώθηκε μεγάλο ποσό σεισμικής ενέργειας και στη διετία που έχουμε κλείσει και διανύουμε δεν υπάρχει επαρκής σεισμική ενέργεια για να απελευθερωθεί και να δώσει μεγάλου μεγέθους σεισμούς».

Συνεπώς, ο σεισμολόγος υπογραμμίζει ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός, ειδικά στον τομέα των αντισεισμικών έργων :

«Η ενέργεια αυτή συσσωρεύεται και κάποια στιγμή στο μέλλον, χωρίς να ξέρουμε πότε ακριβώς θα γίνει αυτό, θα ξαναδώσει ισχυρούς σεισμούς. Να μην επαναπαυόμαστε και να μην θεωρούμε ότι απαλλαγήκαμε από το πρόβλημα των σεισμών. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Αυτό συμβαίνει πολλές φορές το έχουμε παρατηρήσει και στο παρελθόν. Είναι η φυσική λειτουργία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα