Η δημοσκοπική πτώση της κυβέρνησης οδήγησε τον Μητσοτάκη σε παραλήρημα κινδυνολογίας

Το κρεσέντο κινδυνολογίας  χαρακτήρισε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη με την οποία ολοκληρώθηκε το 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που ξεκίνησε την Παρασκευή στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ο πρωθυπουργός έδειξε το άγχος του για τη μεγάλη δημοσκοπική πτώση της ΝΔ, καθώς η δυσαρέσκεια της κοινωνίας για μία σειρά από θέματα μεγαλώνει, λέγοντας ότι ένα αρνητικό αποτέλεσμα θα είναι «νάρκη που θα ανατινάξει όσα ζήσαμε από το 2019 έως τώρα».  Μάλιστα για ακόμη μια φορά, με

αφορμή την γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, σε ανάρτηση του στην εβδομαδιαία ανασκόπηση που κάνει, ανέφερε ότι είναι αδιανόητο να πέφτει νεκρή μια νέα γυναίκα από το χέρι του πρώην συντρόφου της λίγα μέτρα από το αστυνομικό τμήμα , την στιγμή που σύμφωνα με έρευνα τουλάχιστον 107 καταδικασμένοι αστυνομικοί παραμένουν σε υπηρεσία Ωστόσο σπεύδει να δώσει τα εύσημα στην ΕΛΑΣ κάνοντας λόγο για… «ταχεία έρευνα που διενήργησε η ηγεσία» της και διαβεβαιώνοντας ότι «οι ευθύνες θα καταλογιστούν και όποιοι από τους αστυνομικούς πρέπει να τιμωρηθούν, θα τιμωρηθούν».

Την ίδια στιγμή, κινδυνολόγησε ασύστολα καλώντας τους πολίτες να μην επιλέξουν επιστροφή στον λαϊκισμό, που «στο παρελθόν το πλήρωσε ακριβά».

«Ποτέ δεν θα επιτρέψουμε να συμβούν ξανά αυτά που έγιναν την περασμένη δεκαετία» είπε και διαστρέβλωσε τους μεγαλειώδεις αγώνες του λαού εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι οι προσδοκίες του διαψεύστηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Μίλησε για «λαϊκίστικες φωνές» που υψώνονταν στους Αγανακτισμένους και ήρθε στο σήμερα υποστηρίζοντας ότι «η αντιπολίτευση υπονομεύει διαρκώς τα βήματα που γίνονται. Γιατί βήματα γίνονται. Ας είναι. Αυτό είναι το κόστος της πρωτοπορίας. Ούτε επαναπαυόμαστε, ούτε χαμηλώνουμε τον πήχη των προσδοκιών» είπε.

«Δεν δεχόμαστε τον μηδενισμό»

«Οι παθογένειες που έχουμε μπροστά μας είναι παθογένειες δεκαετιών. Υπάρχουν απρόοπτα περιστατικά, που μπορούν να θολώσουν τα όσα έχουν γίνει. Ξέρουμε ότι η αντιπολίτευση προσπαθεί να υπονομεύσει τα βήματα που γίνονται, θέλει να βάζει τρικλοποδιές. Αυτό είναι το κόστος. Ούτε επαναπαυόμαστε, ούτε χαμηλώνουμε τον πήχη των προσδοκιών. Σταθήκαμε όρθιοι στις κρίσεις. Ανατάξαμε τη χώρα, στηρίζουμε την οικονομία με μείωση 50 φόρων. Γνωρίζουμε ότι η ακρίβεια πονάει. Αλλά είμαστε πάνω από το πρόβλημα, προσπαθούμε διαρκώς, στηρίζουμε την κοινωνία με μόνιμες αυξήσεις στα εισοδήματα», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο κ. Κασσελάκης έχει στην ψυχή του τον κ. Πολάκη»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη.

«Ο κ. Κασσελάκης έχει στην ψυχή του τον κ. Πολάκη. Κάνει αυτό που ξέρει, να ποτίζει τον δημόσιο λόγο με τοξικότητα, δείχνει βασική άγνοια για πράγματα που συμβαίνουν στον τόπο μας. Δεν γίνεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να ζητά επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές, όταν το κόμμα του την καταψήφισε ακόμη και στις Ευρωεκλογές», ανέφερε.

«Ο κ. Ανδρουλάκης έχει επιλέξει να βάψει το κόμμα του με χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ» είπε και τόνισε πως «δεν πρέπει να επιτρέψουμε να διεξαχθεί μία προεκλογική εκστρατεία όλο ψέματα, μία εκστρατεία που θα δημιουργεί ανοσία στην ανοησία και εργαλειοποίηση του πόνου».

«Δεν είπα ποτέ ότι η Ελλάδα έγινε παράδεισος. Πρώτος ανέλαβα την ευθύνη των πράξεών μας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να διεξαχθεί μια προεκλογική εκστρατεία όλο ψέματα και θεωρίες συνωμοσίας», συνέχισε, τονίζοντας πως «έχουμε χρέος όλοι να γυρίσουμε την πλάτη στον διχασμό».

Keywords
Τυχαία Θέματα