Η Γερμανία με παρέμβαση της τουρκικής κυβέρνησης απομάκρυνε μωρό από ΛΟΑΤΚΙ+ ανάδοχη οικογένεια

Μετά από παρέμβαση της Τουρκίας, η Γερμανική κυβέρνηση ακύρωσε την απόφαση να επιτρέψει σε ομόφυλο ζευγάρι να αναλάβει την αναδοχή του βιολογικού παιδιού μιας οικογένειας με τουρκικές και γερμανικές ρίζες που διαμένει στη Γερμανία, σύμφωνα με τη Daily Sabah.

Ειδικότερα, τον Μάιο, το 10 μηνών αγοράκι παραδόθηκε στο Jugendamt, το γερμανικό γραφείο παιδικής μέριμνας, με την αιτιολογία ότι η μητέρα, που φέρεται ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, ήταν ακατάλληλη για γονέας.

Παρά τις διαμαρτυρίες των βιολογικών

γονέων, το γραφείο δεν ανακάλεσε την απόφασή του να πάρει το παιδί από τους ανάδοχους γονείς και σύντομα η υπόθεση πήρε έκταση στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

A Turkish couple living in Germany expresses serious concerns after their baby was taken from them by the state and given to a same-sex foster couple https://t.co/6TFQrHYlPp

TRT World (@trtworld) August 24, 2022

Η Τουρκική Διασπορά στη Γερμανία, εδώ και αρκετά χρόνια, φέρεται να διαμαρτύρεται για το καθεστώς υιοθεσίας που επικρατεί στη Γερμανία.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Jugendamt, το γερμανικό γραφείο παιδικής μέριμνας (09/03/2014)/ Daily Sabah

Η οικογένεια, που ζει στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας, είπε ότι το παιδί τους δόθηκε για αναδοχή σε ένα γκέι ζευγάρι που ζει κοντά στην Κολωνία. Ισχυρίστηκαν ότι δεν ήταν μια μεμονωμένη περίπτωση και ότι πολλές άλλες τουρκικές οικογένειες είχαν το ίδιο πρόβλημα. Η βιολογική μητέρα ισχυρίστηκε ότι της επέτρεπαν να βλέπει τον γιο της μόνο μία φορά τον μήνα και κάλεσε τις τουρκικές αρχές να τη βοηθήσουν.

Το Υπουργείο Οικογένειας, Εργασίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών της Τουρκίας είχε προτείνει δύο Τούρκους ανάδοχους γονείς. Το Υπουργείο ανέφερε σε πρόσφατη δήλωση ότι ελπίζει ότι το αίτημα θα εξεταστεί. Είπε επίσης ότι ζητά από τις χώρες υποδοχής να εξετάζουν τις επιλογές του τρόπου ζωής των αναδόχων.

Μετά από ισχυρή παρέμβαση της τουρκικής κυβέρνησης, οι αρχές της Γερμανίας αποφάσισαν να ακυρώσουν την απόφαση και να απομακρύνουν το παιδί από τους ανάδοχους γονείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γερμανία, ΛΟΑΤΚΙ+,germania, loatki+