Κακοκαιρία Bettina: Μεγάλες καταστροφές στη Χαλκιδική – Αίτημα για κατάσταση έκτακτης ανάγκης

«Είναι μια κατάσταση που δυστυχώς επαναλαμβάνεται, αφού το ίδιο συνέβη το 2019 και το 2021 σε ανάλογα ακραία καιρικά φαινόμενα», αναφέρει η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά στη Voria.gr.

Από την πρόχειρη καταγραφή που υπάρχει μέχρι τώρα, ζημιές από την επέλαση των ανέμων αλλά και της θαλασσοταραχής υπάρχουν στη Σίβηρη όπου η προβλήματα έχει παρουσιάσει ρωγμές, ενώ σε Χανιώτη, Πευκοχώρι και Πολύχρονο έχουν ξεριζωθεί δέντρα και αποκολλήθηκαν τμήματα των πεζοδρόμων, αφού σύμφωνα με την κ. Χαλκιά «τα κύματα έφτασαν μέχρι και 20 μέτρα

από την ακτή».

Σύμφωνα με τη δήμαρχο από αύριο κλιμάκια της τεχνικής υπηρεσίας θα πραγματοποιήσουν αυτοψία στα σημεία όπου υπήρξαν ζημιές, αφού ήδη υπάρχει ύφεση των φαινομένων, ενώ πρόκειται να κατατεθεί αίτημα ώστε η περιοχή να τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να λάβει την απαραίτητη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών.

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας

Χιόνια κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα έφερε το πέρασμα της κακοκαιρίας Bettina από τη χώρα μας, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου, σύμφωνα με ενημέρωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στα εξής σημεία:

Στη Χαλκιδική, και συγκεκριμένα στο οδικό δίκτυο από Ταξιάρχη έως Αρναία μέσω του όρους Χολομώντα.
Στην Πέλλα, από το 10ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Άρνισσας – χιονοδρομικού κέντρου.
Στις Σέρρες, από το 8ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σερρών – χιονοδρομικού κέντρου Λαϊλιά, από το 17ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σερρών – Άνω Βροντούς, από το 16ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σιδηροκάστρου – Καρυδοχωρίου.

Νωρίτερα σήμερα, στήθηκε επιχείρηση της Πυροσβεστικής στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι δυνατοί άνεμοι ξερίζωσαν και έριξαν ένα μεγάλο πλάτανο.

Πληροφορίες από voria.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα