Κακοκαιρία Nτάνιελ: Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα – Αγωνία για τους εγκλωβισμένους

Τραγωδία με τουλάχιστον 10 νεκρούς και 4 αγνοούμενους από την κακοκαιρία Ντάνιελ, που έχει πλήξει πολλά χωριά σε Μαγνησία, Καρδίτσα, Λάρισα και Τρίκαλα, με εκατοντάδες εγκλωβισμένους και ζημιές σε κτίρια, υποδομές, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα σκεπασμένα, από τόνους νερού και λάσπης.

Ο αριθμός των 10 θυμάτων επιβεβαιώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 8/9 από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος δήλωσε πως:

«Δέκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel στη χώρα».

Άλλοι τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται, σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις διάσωσης σε διάφορα σημεία των περιοχών που επλήγησαν.

Λάρισα ώρα μηδέν

Συναγερμός έχει σημάνει στη Λάρισα με την κατάσταση να κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή. Η στάθμη του Πηνειού ολοένα και ανεβαίνει, καθώς σπάνε αναχώματα του Πηνειού, βυθίζοντας μέσα στο νερό περιοχές στα περίχωρα της θεσσαλικής πόλης.

Λίγο πριν τις 19:00 εστάλη νέο μήνυμα για εκκένωση της περιοχής Ιπποκράτης προς Αλκαζάρ και κέντρο της πόλης. Νωρίτερα εστάλησαν μηνύματα για εκκένωση των περιοχών Άγιος Θωμάς, Γιάννουλη, ενώ εκκενώθηκαν και οι εργατικές κατοικίες. Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων σε τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Θεσσαλονίκης.

⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣

Keywords
Τυχαία Θέματα