Καλπάζει ο ιός κοξάκι στη Λάρισα – Ποια τα πρώτα συμπτώματα (video)

Ιδιαίτερη ανησυχία έχει υπάρξει στη Λάρισα, καθώς παρατηρείται μεγάλη αύξηση κρουσμάτων του ιού κοξάκι σε βρέφη και παιδιά μικρής ηλικίας.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα δήλωσε η πρόεδρος Παιδιάτρων Νομού Λάρισας, Γεωργία Νταμάγκα «Πράγματι αυτή την περίοδο έχουμε αρκετά κρούσματα σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς καθώς και σε νηπιαγωγεία.

Ως έξαρση ορίζουμε την εμφάνιση τουλάχιστον 3 κρουσμάτων σε μία δομή, είτε αυτή είναι βρεφικός σταθμός είτε νηπιαγωγείο, και από τις αναφορές που παίρνουμε και από τους

συναδέλφους και από τα δικά μας τα ιατρεία καθημερινά, βλέπουμε αρκετά παιδιά να έρχονται με τον ιό κοξάκι, η εν λόγω έξαρση δεν οφείλεται στις πλημμύρες».

Μάλιστα θα πρέπει οι γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς τα συμπτώματα του ιού είναι κοινά και χρειάζεται να τα παρατηρήσει κανείς γρήγορα.

Τα συμπτώματα: 

ΠυρετόΦαρυγγαλγία (πόνο στο λαιμό)ΒήχαΔιάρροιαΡινική καταρροήΈλκη του στόματοςΦυσαλίδες σε παλάμες, πέλματα, στόμα και γλουτούς (νόσος χειρών-ποδών-στόματος)Ανησυχία , κόπωση ή ακόμη και σύγχυση στο παιδί
Keywords
Τυχαία Θέματα