Καταγγελίες από προσαχθέντες στου Ρέντη: «Έβγαιναν καπνοί και δεν τους άφηναν να βγουν έξω»

Σοβαρές καταγγελίες για τη στάση της αστυνομίας κατά τη χθεσινή επιχείρηση στου Ρέντη για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης με φωτοβολίδα, από την οποία τραυματίστηκε σοβαρά αστυνομικός, έκαναν μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 άνθρωποι που ήταν μεταξύ των περισσότερων από 400 ατόμων που προσήχθησαν ως ύποπτοι.

Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία ενός δικηγόρου που βρέθηκε μέσα στο γήπεδο χθες το βράδυ, ο οποίος δήλωσε πως “έδειξα την επαγγελματική μου ταυτότητα και έτσι με

άφησαν να φύγω”, σχολιάζοντας: “Έχει παραβιαστεί ο μισός ποινικός κώδικας με όλα αυτά που έγιναν”.

Όμως και μία γυναίκα, μητέρα παιδιού που προσήχθη από την αστυνομία, κατήγγειλε ότι “εμένα το παιδί μου ήταν μέσα και μας είπε ότι έγιναν επεισόδια, έβγαιναν καπνοί και δεν τους άφηναν να βγουνε έξω”.

Από την πλευρά της, μία  νεαρή οπαδός που βρέθηκε στο γήπεδο με παρεά φίλων της δήλωσε: “Δε μας άφηναν να βγούμε έξω. Είδαμε κάποια άτομα να μπαίνουν μέσα και να πετούν δακρυγόνα. Εμείς δεν μπορούσαμε να πάρουμε ανάσα και ανοίξαμε μία πόρτα για να μπει αέρας”.

Σημειώνεται ότι έξω από το Αλλοδαπών στου Ρέντη έχουν μαζευτεί γονείς που ρωτούν για τα παιδιά τους τα οποία προσήχθησαν, χωρίς να έχουν κάποια ενημέρωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα